Önkénteseket várnak a Balatonra

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén is megrendezi a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ). A program során várhatóan 19 strandon fognak ügyeletet adni önkéntesek segítségével 2021. június 28 – augusztus 23. közötti időszakban (8 turnus), minden nap 10:00-18:00 óra között.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) az ifjúság legnépszerűbb önkéntes programja. A nyári főszezonban mintegy 300 vöröskeresztes, képzett elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot a programban résztvevő balatoni strandokon. A szolgálatot teljesítő fiatalok legalább alapfokú elsősegélynyújtó vizsgával rendelkeznek, feladatuk a vízben és vízparton szerzett sérülések ellátása, szükség esetén mentő hívása. Egy-egy szezon során 3-4 ezer sérülést látnak el szakszerűen a vöröskeresztesek, akik öt esetben már életet is mentettek. A programban résztvevő önkéntesek számára biztosítjuk a szállást és az étkezést valamint az utazási költségeiket, de más javadalmazásban nem részesülnek.

Jelentkezni 16 éves kortól lehet ezen a felületen.