Legyen ön a választások tisztaságának egyik őre!

Tavasszal országgyűlési képviselőket választ az ország, és ennek során független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervként a voksolás lebonyolítását a szavazatszámláló bizottságok végzik majd. Az eredmény megállapításán túl feladataik közé tartozik a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

A bizottságnak minden, a VI. kerületben lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő, az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulni jogosult választópolgár tagja lehet. Az új tagokat és póttagokat legkésőbb a szavazás előtti 20. napon kell megválasztani.

A jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő minden kérdésre készséggel válaszolnak a szervezési főosztály munkatársai a 06 (1) 815-2112-es, 06 (1) 815-2103-as telefonszámon vagy a szervezes@terezvaros.hu e-mail-címen.

A jelentkezési lap itt letölthető vagy személyesen a hivatal Eötvös u. 4. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában szerezhető be, kitöltve itt le is adható, vagy a Helyi Választási Iroda (HVI) címére (1067 Budapest, Eötvös u. 3.) lehet postázni.

A HVI 2022. január 31-ig várja azoknak a jelentkezését, akik a kerületben állandó lakóhellyel rendelkeznek és szívesen részt vennének a munkában.