Hassay Zsófia Polgármester

Állatkerti séta és Terézvárosi Búcsú

Kedves terézvárosiak! Mindannyiunk örömére immár eredeti szépségében pompázik a Hunyadi téri vásárcsarnok megújult homlokzata. A patinás épületet Czigler Győző tervei alapján 1897-ben adták át.

Korábban sohasem látott nézőpontból emelte ki az épület szépségét és rendkívüli adottságait a Gutema Dávid és Mikulán Dávid képzőművészek által megálmodott fényjáték az avatóünnepségen. Ez az alkalom illeszkedett azon szabadtéri összművészeti rendezvények sorába, amelyeket önkormányzatunk 2011 óta tart az Operaház és a Zeneakadémia előtt. 

 

Kedves terézvárosiak!

 

A művészetek uralták az Andrássy utat október 4-étől 6-áig, amikor is képzőművészeti és zenei csemegék közül válogathattunk a Bajcsy-Zsilinszky úttól egészen a Kodály köröndig. A szabadtéri utcatárlat célja a kortárs művészet sokszínűségének bemutatása volt. A járdák mellett sorakozó óriás ruhaszobrok, hétköznapi tárgyak felnagyított plasztikái és a képek mellett meglepetés flashmobokkal és zenei eseményekkel készültek a kiváló művészek és a szervezők. Az eseménysor lényeges eleme volt, hogy a tárlat miatt az utcákat nem zárták le sem a gyalogos-, sem az autóforgalom elől, aki arra sétált belekóstolhatott a kulturális csemegékbe.

 

Kedves terézvárosiak!

 

A napokban ünnepeltük az idősek világnapját. Ez alkalom több eseményre is invitáltuk kerületünk szépkorú lakóit. Az Eötvös10-ben Seres Rezső dalaiból összeállított előadás várta a közönséget, a Benczúr Ház patinás falai között pedig a nyugdíjas klub tagjai tölthettek el egy kellemes délutánt, melyen Majsai Gábor, Terézvárosban élő énekes adott koncertet. Természetesen az Ódry Árpád Művészotthon lakóiról sem feledkeztünk meg, őket is köszöntöttük az idősek világnapján.

 

Kedves terézvárosiak!

 

Hamarosan eljön az állatok világnapja kapcsán meghirdetett, ingyenes állatkerti séta időpontja is. Ezúttal október 12-én várjuk a kerületi családokat a Fővárosi Állat és Növénykertbe. De ne feledjék, hogy ezen a hétvégén lesz az idei Terézvárosi Búcsú is, ahol a színes programkínált mellett sor kerül a kerületi kitüntetések átadására is mindazoknak, akik kiemelkedő teljesítményük, szakmai és emberi helytállásuk alapján méltóak az elismerésre.