Megújulnak az iskoláink

A terézvárosi önkormányzat fontosnak tartja, hogy bepótolja a kerületben működő oktatási intézményeknek az elmúlt évtizedben elmaradt felújításait. E program keretében újult meg 2020-ban az Erkel Ferenc Általános Iskola külső és belső homlokzata és került sor a régi, rosszul záródó, energiapazarló ablakok cseréjére.

Rövidesen lezárul a Tóth Aladár Zeneiskola Szív utcai homlokzatának helyreállítására és ablakcseréjére kiírt nyílt közbeszerzési pályázat. Május 10-én pedig megjelent a közbeszerzési értesítőben a Szinyei Merse Pál Gimnázium  homlokzat-felújítására kiírt nyílt közbeszerzési eljárás pályázati felhívása.

 

A gimnázium jövőre ünnepli alapításának 125. évfordulóját.  Az épület Szinyei utcai homlokzatát néhány éve újította fel az önkormányzat, most a Kmety utcai homlokzat kerül sorra, és időszerűvé vált a százéves nyílászárók cseréje is, amelyek a  városképi előírásoknak és a legszigorúbb műemlék- és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően fából készülnek majd.

 

A beruházás becsült költsége 71 millió forint.  Terézváros költségvetését érintő kormányzati elvonások most csak erre a munkára adnak lehetőséget, de a tervek szerint 2022-ben, az alapítás 125. évfordulójára megvalósulhat a Szinyei Gimnázium belső, udvari homlokzatainak  ablakcserékkel együtt járó  felújítása is.

 

A nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása megtalálható a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt honlapján és a közbeszerzési értesítőben.