Konferencia a drámapedagógiáról

Szemléletformálás és networképítés a művészetpedagógia eszközeivel címmel rendeztek fővárosi szintű szakmai konferenciát október 9-én az Eötvös10-ben.

A programon megjelenteket a főszervező, Mattyasovszky Zsófia köszöntötte először, majd Simonffy Márta alpolgármester nyitotta meg a konferenciát. Mint mondta, ő maga művészként éli meg mindazt, amit a szakemberek ezen a konferencián elemeznek.

 

 

Simonffy Márta alpolgármester és Mattyasovszky Zsófia a konferencia előtt

 

– Köszönet illeti Mattyasovszky Zsófiát, aki évek óta nagy szeretettel és odaadással szervezi ezeket a szakmai fórumokat. Jó látni, hogy a pedagógusok a művészet minden ágát felhasználják fejlesztőmunkájuk során, különböző szempontból vizsgálják az ember lelket és igyekeznek mindenkinek személyre szóló segítséget adni – méltatta a szakemberek munkáját az alpolgármester.

 

 

Körömi Gábor játékvezetési ismeretekről tartott előadást

 

Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Egyesület elnöke arra emlékeztetett, hogy ez már a tizenötödik alkalom, amikor a fővárosban ilyen körben gyűlnek össze a pedagógusok és a szociális szférában dolgozók, hogy ismereteiket a legjobb előadók segítségével gyarapítsák.

 

Az idei konferencián a drámapedagógia került a fókuszba. Elsőként Körömi Gábor játékvezetési ismeretekről tartott előadást, majd worshopokban folytatták a munkát a résztvevők. Ezeken Tölgyessy Zsuzsa, Mattyasovszky Zsófia és Körömi Gábor vezették a foglalkozásokat.

 

 
Az Eötvös10 második emeletén az eseményhez kapcsolódóan kiállítás és árubemutató is volt a terézvárosi intézmények közreműködésével