Terézváros melléd áll – már igényelhetők a támogatások

Szociális és gazdasági segítséget is nyújt az a válságkezelő program, amely a Terézvárosban élőket és dolgozókat segíti. A Terézváros melléd áll program azonnali segítséget kínál azoknak, akik a járvány következtében állásvesztésük, vagy a megváltozott piaci körülmények miatt krízishelyzetbe kerültek a VI. kerületben. A támogatásokat mától lehet igényelni.

Az igénylőlapok lentebb letölthetők vagy az ügyfélszolgálaton (Eötvös u. 4.) kérhetők.

 

A kitöltött adatlapok beküldhetők:

 

1. e-mailben: onkormanyzat@terezvaros.hu (Kérjük, az emailhez minden szükséges dokumentumot csatoljon!)

2. postai úton: Budapest Főváros VI. Kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Osztály 1395 Budapest 62., Pf. 409

3. személyesen leadhatók az ügyfélszolgálaton: Eötvös u. 4.

 

Állásvesztési támogatás

 

Ezt a támogatást azok a helyiek kaphatják, akik a koronavírus-járvány következtében március 11. után veszítették el az állásukat. A támogatás összege havi 100 ezer forint, és három hónapig jár a jogosultaknak.
Állásvesztési támogatást igényelhetnek azok a terézvárosi polgárok is, akik álláskeresési támogatást ugyan kapnak, de ennek összege nem éri el a havi 100 ezer forintot. Ebben az esetben az önkormányzat 100 ezer forintra egészíti ki a juttatást.

A részletek itt olvashatók, az igénylőlap innen tölthető le.

 

Krízistámogatás

 

Ezt a támogatást a járvány miatt bajba jutott, alacsony jövedelmű családok és magánszemélyek vehetik igénybe. Legfeljebb háromszor kérhető és összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.

A részletek itt olvashatók, az igénylőlap innen tölthető le.

 

Veszélyhelyzeti bérleti díj-támogatás

 

Ezt a támogatást azok kérhetik, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják az albérleti díjukat kifizetni. A támogatás összege a bérleti díj fele, de legfeljebb 50 ezer forint lehet, és olyan alacsony jövedelemmel rendelkező kerületiek kérhetik, akik érvényes bérletidíj-szerződéssel rendelkeznek, és a vírus megjelenését követően vesztették el az állásukat.
A támogatás célja a rászorulók megsegítése, ezért nem igényelhetik a támogatást azok, akik 150 ezer forintnál drágább albérletben élnek Terézvárosban.

A részletek itt olvashatók, az igénylőlap innen tölthető le.

 

2020. április 20.