Fürdőjegy az időseknek

Fürdőjeggyel kárpótolja az önkormányzat a kerületben élő időseket a járvány miatt elmaradt egészségnapokért. A belépők a Szolidaritási Központban vehetők át.

Szász Károly idősügyi tanácsnok fürdőjegyről szóló javaslatát az önkormányzat humánterületért felelős alpolgármestere, Miyazaki Jun azonnal felkarolta, ennek köszönhetően a kezdeményezés célegyenesbe ért. 

 

„Terézvárosban többéves tradíciónak számít nyaranta a szépkorúak számára a Széchenyi fürdőben megrendezett egészségnap. A kerületben élő, a koronavírus által legveszélyeztetettebb idősebb korosztályhoz tartozók egészségének megóvása érdekében úgy gondoltam, új, más formában kellene az időseket a jótékony hatású fürdőzéshez juttatni” – tájékoztatta lapunkat Szász Károly.

 

A kijárási korlátozás feloldását követően a szakemberek határozottan ellenezték, hogy az idősek százával vegyenek részt bármilyen közös programon. Ezt még a szabadtéri rendezvények esetén is kockázatosnak ítélték, ezért az a döntés született, hogy az önkormányzat 500, egyszeri belépésre szóló, a gyógyfürdő minden alapszolgáltatásának – szauna, különböző gyógy- és élménymedencék, fitneszterem – igénybevételére feljogosító belépőjegyet vásárol.

 

„Az egészségnap elmaradását egy világjárvány kényszerítette ki, de a dolgok jelen állása szerint ennek pozitív hozadéka, hogy több mint kétszer annyian élhetnek majd a felkínált lehetőséggel, mint korábban. A másik előny, hogy a fürdőjegy az év végéig bármelyik hétköznap felhasználható, így mindenki szabadon választhatja meg, hogy mikor tölt el egy kellemes napot a Széchenyi fürdőben” – hangsúlyozta Miyazaki Jun alpolgármester.

 

A jegyek szeptember 22-től a Szolidaritási központban (Szófia utca 7.) vehetők át nyitvatartási időben, lakcímkártyával. A jogosultság a 62. életév betöltésén és a terézvárosi állandó bejelentett lakcím igazolásán túl semmilyen más feltételhez nem kötött. Személyre szól, tehát háztartásonként többen is kérhetik. Ahogy a reklámokban szokták mondani, az akció a készlet erejéig tart: 500 belépő várja gazdáját.

 

 

D.Á.