Bajnokokkal dartsozhattak a gyerekek

Terézvárosi általános iskolások számára rendeztek dartsversenyt március 4-én, a Szondi utcában.

Egy évvel ezelőtt Bundula Csaba alpolgármester a kerületünkben működő Prince of Darts egyesülettel közösen, hagyományteremtő szándékkal indította útjára a terézvárosi általános iskolások számára rendezett dartsversenyt.

 

 

Az első magyar profi dartsjátékos, Bezzeg Nándor is segítette a gyerekeket

 

Idén március 4-én találkoztak a versengésre jelentkező diákok a Szondi utcai teremben, ahol nagy örömükre igazi sztárversenyzők fogadták őket. Mint közismert, a darts népszerűsége hazánkban is egyre nő, a magyar versenyzők pedig rendszeres résztvevői a világversenyeknek. Ott volt és aktívan közreműködött a terézvárosi gyerek programján Bezzeg Nándor, Magyarország első profi dartsjátékosa és Takács Gábor, akivel egy csapatban szerezték meg hazánk első világbajnoki győzelmét néhány éve.

 

Mint megtudtuk, a nyilakat nem csupán az urak dobálják nagy sikerrel, a magyar hölgyek között is akad világklasszis. Nagy szerencsénkre a Prince of Darts edzőtermében találkozhattunk Erdei Nóra háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok, magyar bajnoki címvédő dartsjátékossal is:

 

– Egyre többen kedvelik és űzik ezt a sportot hazánkban is, de talán még népszerűbb lehetne, ha nem élne az emberekben az a tévhit, ellenérzés, ami a kocsmasportokat általában jellemzi. Igaz, hogy esetenként a dartsklubbok vendéglátóhelyeken, illetve azok mellett működnek, de ez semmit nem von le az értékéből, komolyságából. Amellett, hogy nagyon élvezetes, izgalmas a játék, óriási figyelmet, koncentrációt igényel, ezért bátran javasoljuk már a gyerekeknek is – mondta el érdeklődésünkre a bajnoknő, aki Bezzeg Nándorral és Takács Gáborral együtt beszélgetésünket követően maga is tanítgatta a terézvárosi diákokat.

 

 

Erdei Nóra világbajnok (balról) játékos is kivette a részét a verseny lebonyolításából

 

A profi játékosoktól azt is megtudtuk, hogy a gyerekeknél azért is hasznos a darts elsajátítása, mert gyorsan hozhat sikerélményt, könnyű „beleszeretni”, ráadásul sokat segít a fejben számolás tanulásában. Már létezik egy Magyarországon kifejlesztett program, a Darts Matek, amely ennek a sportnak a felhasználásával támogatja a matematika oktatását.

 

A terézvárosi iskolások egy emlékezetes és izgalmas délutánt töltöttek a dartsosokkal

 

A terézvárosi diákok versenyén ezúttal – akárcsak egy évvel ezelőtt – a mindössze 8 éves bajzás kisdiák, Szekeres Balázs lett a győztes, aki édesapjával együtt már évek óta űzi ezt a sportot. A második helyezést Tóth Kinga, a harmadikat pedig Farkas Nikolasz érte el, ők mindketten a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói.

 

Megkérdeztük a versenyzőket

Tóth Kinga

Én a Vörösmarty Általános Iskola nyolcadikos tanulója vagyok. A dartsot eddig még csak családi körben, otthon játszva próbáltam, de itt, a profi körülmények között egészen más, sokkal jobb. Vicces, izgalmas játék, remélem, sikerül ma jól begyakorolni, és talán még dobogós helyezést is elérhetek a versenyben. Különben a tévében szoktam nézni a profi dartsversenyeket és azoknak a hangulata is nagyon tetszik nekem.

Farkas Nikolasz

A Vörösmarty Általános Iskola hetedikes tanulója vagyok, és erre a versenyre már a suliban is készültünk, sokat gyakoroltunk. Otthon pedig fából faragtunk magunknak táblát és vettünk nyilakat, így tudtunk edzeni. A kedvenc sportjaim közé tartozik a darts, ha csak tehetem, nézem a Premier League-meccseket is. A kedvencem Wright, aki egy igazi világsztár. Nemcsak azért kedvelem, mert győzni szokott, hanem mert a vereséget is mindig mosolyogva, viccesen fogadja.