Önkormányzat

Bizottságok, tanácsnokoknemzetiségi önkormányzatokDokumentumok
Pénzügyi és Jogi bizottság
Humán bizottság
Városgazdálkodási és Környezetvédelmi bizottság
Szociális és Egyházügyi tanácsnok
Környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka
Városfejlesztési tanácsnok
Társasházi tanácsnok
Bolgár önkormányzat
Görög önkormányzat
Német önkormányzat
Örmény önkormányzat
Roma önkormányzat
Román önkormányzat
Ruszin önkormányzat
Szerb önkormányzat
Szlovák önkormányzat
Lengyel önkormányzat (2014.okt.12-ig)
2005-ös testületi anyagok
2006-os testületi anyagok
2007-es testületi anyagok
2008-as testületi anyagok
2009-es testületi anyagok
2010-s testületi anyagok
2011-es testületi anyagok
2012-es testületi anyagok
2013-as testületi anyagok
2014-es testületi anyagok
2015-ös testületi anyagok
2016-os testületi anyagok
2017-es testületi anyagok
2018-as testületi anyagok

Fogadóórák: előzetes egyeztetés alapján a +36 1 351 7967-es telefonszámon. 

Hassay Zsófia
Fidesz-KDNP

Az Önök bizalmából már 16 éve dolgozhatok képviselőként Terézvárosért, 2010 óta pedig polgármesterként vezethetem az önkormányzatot.

Az elmúlt ciklusban sikerült elérnünk, hogy a VI. kerület immár nem korrupciós ügyektől, törvénytelen ingatlaneladásoktól, sokmilliós tanácsadói szerződésektől, parkolási és egyéb botrányoktól hangos. Ma Terézvárosra a racionális gazdálkodás, a kerületi vagyon ésszerű hasznosítása és nem az értékek felélése jellemző. Ezt bizonyítja, hogy örökölt adósságunkból 2012 végére egymilliárd forintot sikerült lefaragnunk úgy, hogy közben számos fejlesztésre is futotta. Biztonságosabb, szebb hely lett a VI. kerület: több rendőr és rendőrautó járja az utcákat, 24 órában működik a közterület-felügyelet, és évi több tízmillió forintért hatékony térfigyelő rendszer fenntartásával segítjük a bűnüldözést. Teljesen megújult, a századelőt idéző arculatot kapott a Hunyadi tér, és rendezettebb lett a Jókai tér is, miközben virág- és fatelepítésekkel, valamint a szelektív hulladékgyűjtést ösztönző programokkal „zöldebbé tettük” a kerületet.

Terézváros pezsgő kulturális életéhez az Eötvös10 átszervezése mellett – önálló arculatú intézményünk már saját szervezésű programokkal jelentkezik – az Operaházzal közös szervezésű, hagyományteremtő, nagyszabású szabadtéri hangversennyel járultunk hozzá. Sikeres pályáztatás után az egykori lepusztult Tűzraktér helyén a nyertes bérlő több mint hatvanmilliós beruházásával immár egy teljesen felújított kulturális központ, az iSKOLA várja a látogatókat.

A közigazgatás átszervezésével járó feladatfinanszírozási rendszer kialakítása után a jövőben is a megszokott színvonalon biztosítjuk az önkormányzat kötelező feladatait, sőt önkéntes vállalásainkat is továbbvisszük. Saját forrásból tovább működtetjük a dunabogdányi gyermeküdülőt, a Hunyadi téri piacot, és folyósítjuk többek között a szociális és a tanulmányi pluszjuttatásokat. Mindemellett a meglévő értékek megóvása és a megvalósított fejlesztések működtetése, karbantartása sem szenvedhet csorbát.

Bízom benne, hogy az előttünk álló ciklus hasonlóan termékeny lesz és hozzájárul ahhoz, hogy Terézváros még szebb, élhetőbb és vonzóbb hely legyen.