image

’56-os megemlékezés a Hunyadi téren

Az 1956-os forradalom és szabadságharc a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Az 55 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc alkalmából a terézvárosi önkormányzat és a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. a Hunyadi téri ’56-os emlékműnél tartott ünnepi megemlékezést. Ezt követően az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben Hassay Zsófia polgármester nyitotta meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékeit felsorakoztató kiállítást.


 

Mihályi Győző
A megemlékezésen Mihályi Győző Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész Heltai Jenő Szabadság című versét adta elő.

Az ünnepségen a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai is közreműködtek.

A terézvárosi önkormányzat nevében (balról) Simonffy Márta alpolgármester, Hassay Zsófia polgármester és dr. Mogyorósi Sándor jegyző helyezte el a megemlékezés koszorúját a Hunyadi téri ’56-os emlékműnél.

Császárné Csóka Ilona és dr. Szili-Kovács Tibor
A Fidesz terézvárosi szervezetének nevében Császárné Csóka Ilona és dr. Szili Kovács Tibor alelnökök helyeztek el koszorút.

Lindmayer Viktor és Török Attila

A terézvárosi Fidelitas nevében (balról) Török Attila elnök és Lindmayer Viktor képviselő helyezett el koszorút az emlékműnél.

Hegyi András és Deák Imre

A KDNP terézvárosi szervezetének nevében (balról) Hegyi András és dr. Deák Imre tisztelgett a szabadságharcban elesettek előtt.

Hatvani Csaba

Az MSZP nevében (jobbról) Tóth György és Hatvani Csaba képviselők helyezték el a megemlékezés koszorúját a Hunyadi téri emlékműnél.

Dohány Gábor

A Jobbik terézvárosi szervezetének nevében Dohány Gábor képviselő helyezett el koszorút.

Cake Baly Olivio

Az LMP nevében Cake Baly Olivio képviselő helyezte el a megemlékezés koszorúját.

A Derűs Alkonyat Nyugdíjas Egyesület nevében (jobbról) Zsidi Miályné elnök helyezett el virágot az emlékműnél.

A Bajza Utcai Általános Iskola nevében Bódi Csilla igazgató asszony és diákjai helyeztek el koszorút

Az „’56 55 év távlatából, terézvárosi szemmel” című kiállítás ötletadója és fő szervezője Érsek József (középen), egykori ’56-os elítélt. A kiállítás október 24. – november 18. között hétköznapokon 10-18 óráig ingyenesen megtekinthető.


HM / Fotó: Steindl Gabriella

Cimkék: 1956 | megemlékezés | Hunyadi tér
2011. december 07.