image

Amsterdam Shop: egy ideig biztos zárva marad

A folyamatos ellenőrzés meghozta gyümölcsét az Andrássy úton lévő Amsterdam Shop ügyében: október 14-én, pénteken a kerületi nyomozóhatóság bejelentése alapján – amely szerint az üzlettel összefüggésben ismeretlen tettes ellen kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt büntetőeljárás indult – lehetőség nyílt az árusítóhely bezárására a büntetőeljárás befejezéséig.


A jegyző – a kereskedelmi törvényben és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló rendeletben meghatározott hatáskörében eljárva, az abban foglaltak betartását folyamatosan ellenőrizve – már többször átvizsgálta az Andrássy úton lévő Amsterdam Shop üzletet.

Hiába érkezett számtalan panasz az üzletben árusított termékek miatt, az ellenőrzések egészen idáig nem tártak fel olyan kereskedelmi szabálysértéseket, amelyek lehetővé tették volna az Amsterdam Shop bezáratását.

Az ellenőrzések folyamatossága azonban meghozta gyümölcsét: október 14-én, pénteken a kerületi nyomozóhatóság közreműködésével – az üzlettel összefüggésben ugyanis ismeretlen tettes ellen kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt büntetőeljárás indult – lehetőség nyílt az üzlet bezárására a büntetőeljárás befejezéséig.2011. december 07.