image

Tájékoztató a parkolási matricák átvételéről

Felhívjuk minden terézvárosi gépjármű-tulajdonos, üzembentartó figyelmét, hogy a 2014. évi lakossági várakozási hozzájárulások kiadására a Szófia utca 7. szám alatt kialakított ügyfélszolgálati irodában kerül sor.


Az ügyfélszolgálati iroda 2014. január 2-án 10.00-kor kezdi meg működését és 2014. január 31-én 13.00-kor fejezi be azt.

 

Nyitvatartási idő

Hétfő: 8.00–18.00

Kedd: 10.00–18.00

Szerda: 8.00–16.00

Csütörtök: 10.00–18.00

Péntek: 8.00–13.00

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a parkolási engedély átvételekor sárga csekkes vagy bankkártyás fizetési mód közül választhatnak. Ügyintézőinknek nem áll módjukban készpénzt elfogadni.

 

A kérelemhez szükséges bemutatni a hozzájárulás jogosságát igazoló eredeti dokumentumokat vagy meghatalmazással történő ügyintézés esetén azok másolatait (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, forgalmi engedély, szükség esetén munkáltatói igazolás, adóigazolás). Lakásonként maximum kettő lakossági várakozási hozzájárulás adható ki, az első hozzájárulásért csak a költségtérítés 1920 Ft-os díját kell megfizetni.

A matrica a kiadás napjától a következő év január 31-ig érvényes.

 

A gazdálkodói és az egészségügyi várakozási hozzájárulások, valamint a Magyar Állami Operaház környékére mint védett övezetre vonatkozó lakossági behajtási hozzájárulások ügyintézése hivatali ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján (Eötvös utca 4.) történik.

Az Operaház környékén mint védett övezetben állandó lakcímmel rendelkező lakosok parkolási hozzájárulásainak kiadását szintén a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodája végzi.

2014. február 1-jétől a lakossági várakozási hozzájárulások ügyintézése is a polgármesteri hivatal Eötvös u. 4. szám alatti helyiségében történik.

 

Amennyiben a kérelmező természetes személy lakossági várakozási hozzájárulást igényel, valamint a kérelmező az érintett gépjármű üzembentartója/tulajdonosa, Terézvárosban állandó lakcímmel rendelkező lakos, és egy állandó lakcímen egy autóra kérnek csak engedélyt, a 2014. évre vonatkozó lakossági várakozási hozzájárulás iránti kérelmet 2013. december 18. napjától postai úton, illetve elektronikus úton is benyújthatja. A kérelem beadásánál legyenek figyelemmel arra, hogy a lakossági várakozási hozzájárulás elbírálási határideje 15 munkanap.

 

Az ügyintézéshez kapcsolódó további információk az alábbi linken érhetők el:

http://www.terezvaros.hu/hivatali-ugyintezes/aljegyzo/igazgatasi-es-anyakonyvi-osztaly/letoltes2013. december 03.