image

Gombold újra Terézvárosban – óriási falfestmény a tűzfalon

Három művész hét napon át dolgozott azon az óriási falfestményen, amely a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázat idei győztes kollekciójának egyik darabját örökíti meg. Farkas Anett Zsindely című kollekciójának egyik ruhájában pózoló modellt bárki megtekintheti a Lovag utcai iskola tűzfalán, a Dessewffy utca felől. Az óriási falfestmény április 16-i átadóján Hassay Zsófia polgármester, Simonffy Márta alpolgármester, valamint dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is részt vett.


gu

A „Gombold újra! Divat a magyar” című pályázat idei, kortárs öltözéktervezési kategóriájának első helyezettje  Farkas Anett építészhallgató „Zsindely” kollekciója lett, amelynek egyik legjobb darabját a díjazás részeként a Suppré Neopaint háromfős művészcsapata óriási, több mint 250 négyzetméteres falfestményen örökített meg. A terézvárosi önkormányzat segítségével a Lovag utcai iskola tűzfalán megvalósuló alkotáson egy hétig dolgoztak a művészek.

gu

Hassay Zsófia polgármester a falfestmény április 16-i ünnepélyes átadásán hangsúlyozta, nemcsak a szervezőknek, hanem a környéken lakó terézvárosiaknak is köszönetet kell mondania azért, hogy megvalósulhatott a Lovag utcai iskola tűzfalán látható óriásfestmény. A képen Hassay Zsófia a falon látható modellel, Lukács Gabival, akit a Jankovics Barnabás vezette Suppré Neopaint háromfős művészcsapata örökített meg.

 gu

Dr. Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Hassay Zsófia és Lukács Gabi fogja közre Farkas Anett építészhallgatót, akinek Zsindely című kollekciója bizonyult idén a legjobbnak a „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat kortárs öltözéktervezési kategóriájában

gu

Hassay Zsófia polgármester, dr. Kovács Zoltán államtitkár és Simonffy Márta alpolgármester

 

 

HM / Fotó: Steindl Gabriella

Cimkék: Gombold újra | Lovag utca | falfestmény | Hassay Zsófia | Simonffy Márta
2012. április 25.