image

Terézvárosi referenciaintézmények

A referenciaintézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, valamint gyermekközpontú pedagógiai programmal rendelkezik. Ezeknek a kritériumoknak felel meg három nagy múltú terézvárosi közoktatási intézmény – a Játékvár óvoda, a Bajza Utcai Általános Iskola és a Tóth Aladár Zeneiskola –, amelyek a Széchenyi-terv keretében meghirdetett Támop 3.1.7-11/1 pályázat kerületi nyertesei. Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben április 16-án megrendezett nyitókonferencián bemutatkozott mindhárom nyertes intézmény, valamint köszöntőt mondott Hassay Zsófia polgármester.


referenciaintézmények

A „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” pályázaton nyertes intézmények vezetői (balról jobbra): Bódi Csilla, a Bajza Utcai Általános Iskola igazgatója, Balogh Bálintné, a Játékvár óvoda vezetője és Magyar Margit, a Tóth Aladár Zeneiskola igazgatója. Valamennyi intézmény felsőoktatási gyakorlóhelyként működik: az óvodában a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola, a Bajzában az ELTE, a zeneiskolában pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói töltik a gyakorlatukat.

Hassay Zsófia

A nyitókonferencián részt vett (balról jobbra) Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese, Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta alpolgármester.

tavaszköszöntő

A Játékvár óvoda vegyes csoportja tavaszköszöntőt adott elő.

bajza

A Bajza utcai iskola 2. osztályosai népdalcsokorral készültek a rendezvényre.

tóth aladár

A Tóth Aladár Zeneiskola növendékei egy Haydn-művet szólaltattak meg.

 

Bozlék Krisztina / Fotó: Steindl Gabriella

Cimkék: referencia | Bajza | Játékvár | Tóth Aladár | | Hassay Zsófia | Simonffy Márta
2012. április 24.