image

Királyi vásár: csak a VII. kerületben

A múlt hét végén, április 14–15-én rendezte meg a Király utca–Design utca Klaszter a Királyi vásár elnevezésű rendezvényét a Király utca VII. kerületi részén. Azért csak azon az oldalon, mert a terézvárosi önkormányzat nem adott közterület-használati engedélyt a klaszter programjához, a kérelmet ugyanis késve nyújtották be, és a pénzügyi feltételeket sem fogadták el a szervezők.


A vásár ugyan különösebb bonyodalmak nélkül lezajlott, de néhány dolog zavarta az ott lakókat. Például az, hogy a gépkocsival rendelkező lakosok nem hajthattak be a Király utcába és a környező utcákba – illetve nem is tudtak onnan kijönni – 14-én 0 órától 15-én 20 óráig. Emellett a szervezők félretájékoztatták a lakosságot, szórólapjaikon ugyanis jogosulatlanul tüntették fel Terézváros címerét, miközben a klaszter az önkormányzattal nem állapodott meg a rendezvény támogatásáról.

 királyi vásár

A terézvárosi önkormányzat szeretné leszögezni, hogy az esemény okozta kellemetlenségek előidézésében semmilyen szerepe nem volt, és jelképének jogosulatlan használata miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a Király utca–Design utca Klaszterrel szemben.

Cimkék: királyi vásár | önkormányzat | engedély | design | király utca
2012. április 24.