image

Katasztrófavédelmi versengés Kőbányán

A győzteseknek járó kupával tért haza Terézváros ifjúsági csapata az április 20-i Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyről, ahol a diákoknak többek között polgári, árvízvédelmi, navigációs és elsősegélynyújtási feladatokban kellett helyt állniuk. A kerületek közötti katasztrófavédelmi versengésből a felnőttek is kivették a részüket: a trófeát végül a ferencvárosi polgármesteri hivatal dolgozói vihették haza.


 kat

A X. kerület adott otthont az immáron huszadik alkalommal megrendezett Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Versenynek, ahol a terézvárosi, az erzsébetvárosi, a józsefvárosi, a ferencvárosi és a kőbányai diákok mérhették össze tudásukat. A verseny során a diákoknak többek között polgári, árvízvédelmi, navigációs és elsősegélynyújtási tudásukról kellett meggyőzniük a szakmai zsűrit.

kat

Terézváros nyertes csapatának tagjai – Jalcs Alexandra, Jámbor Anett, Szabó Csenge és Zsiák Csenge – a Derkovits Gyula Általános Iskola tanulói. Középen felkészítő tanáruk, Szirbik Gabriella, akinek elmondása szerint a lányok erdei iskola keretein belül készültek fel az április 20-i versenyre, ahol végül első helyezést értek el. Rátermettségüket legközelebb májusban, a fővárosi versenyen bizonyíthatják a derkovitsos diákok.

kat

A felnőttek versenyén bemelegítésként katasztrófavédelemmel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia a csapatoknak. Terézvárost (a padon jobbról balra) dr. Mogyorósi Sándor jegyző, Beöthy Ákos, a Terézváros Magazin felelős szerkesztője, Gerencsér Barnabás közbiztonsági referens, Bundula Csaba alpolgármester, (mögötte állva, balról jobbra) Bartus Zoltán rendőr alezredes, valamint Márton Zoltán és Csatári Károly rendőr őrnagyok képviselték.

kat

A verseny során tekézéssel is lehetett volna sok pontot gyűjteni. A kép előterében a terézvárosi csapat nagy reménysége, Beöthy Ákos.

 kat

A tökéletes, 24 másodperces feladatmegoldás receptje: (balról jobbra) Beöthy Ákos céloz, Bundula Csaba pumpál, Gerencsér Barnabás pedig erősen koncentrál

 

HM / Fotó: Steindl Gabriella

Cimkék: katasztrófavédelem | Terézváros | közbiztonság
2012. április 24.