image

Megkezdődtek az őszi tanfolyamok

Idén ősszel összesen száztizennégyen jelentkeztek az önkormányzat által szervezett ingyenes tanfolyamokra. Az ünnepélyes „tanévnyitóra” október 3-án az Eötvös10 színháztermében került sor, ahol a tanulni vágyó terézvárosiakat Papp László gazdálkodásért és fejlesztéspolitikáért felelős alpolgármester köszöntötte.


Papp László Terézváros önkormányzata és Hassay Zsófia polgármester nevében köszöntötte a megjelenteket. Körbenézve örömmel állapította meg, hogy szemmel láthatóan sokakban él a hasznos, a mindennapokban is jól használható tudás megszerzése iránti igény. Ez azt jelzi, az önkormányzat jó úton jár, amikor újra és újra útjára indítja a népszerű tanfolyamokat – jegyezte meg. Majd elismerését fejezte ki mindazoknak, akik visszatérő diákként túljutva az alapszinten haladó, illetve továbbhaladó csoportokban kívánják elmélyíteni jártasságukat. Véleménye szerint külön tisztelet illeti azokat, akik párhuzamosan több kurzus elvégzésére is éreznek magukban kellő erőt és energiát.

Beszédében az alpolgármester a konkrét számokkal sem maradt adós. Tájékoztatása szerint az angol nyelvi képzést idén ősszel a 28-ik, a számítástechnikai tanfolyamot pedig 22-ik alkalommal hirdette meg az önkormányzat. Mint mondta, a közkívánatra tavaly ősszel még csak kezdő szinten elindított német nyelvtanfolyam is sikeresnek bizonyult, így az alapszintet teljesítők a mostani félévtől már haladó és továbbhaladó csoportokban folytathatják tanulmányaikat.

A jelentkezők izgatottan böngészték a csoportbeosztásokat

Mint megtudtuk, az oktatás és tanulás hatékonyságának növelése érdekében a visszatérő diákoknak az angol nyelvi képzés is tartogat újdonságokat. A jövőben a középhaladó szinten más csoportba kerülnek azok, akik korábban 60, 90 vagy annál is több órát végeztek el. Ezenkívül új lehetőségeket kínál a beszédközpontú haladó kurzus azoknak, akik már rendelkeznek a szükséges alapokkal és nem nyelvvizsgára készülnek, hanem társalgási szinten szeretnék elsajátítani a nyelvet.

Papp László köszönetet mondott a tanfolyam szervezésében, előkészítésében, lebonyolításban résztvevőknek, a tanároknak és oktatóknak. A jelentkezőknek is megköszönte, hogy vállalkoztak erre a kalandra, a kívánt eredmény eléréséhez mindenkinek kellő kitartást és szorgalmat kívánt.

Zárszavában hangsúlyozta: vállalásuk teljesítéséhez az önkormányzat támogatására bizton számíthatnak, továbbra is minden forrást, eszközt és lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy néhány hónap múlva mindenki átvehesse a tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló oklevelét.

Az alpolgármester köszöntője után a Bajza Utcai Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek a tanfolyam résztvevőinek.

 A bajzás néptáncosok műsora nagy tetszést aratott2018. október 04.