image

CSONGRÁDI KATA AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁN

Több éve ünnepi ebéddel és műsorral köszönti szépkorúakat a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) az idősek világnapja alkalmából. Az idei ünnepség különösen jó hangulatban telt, köszönhetően Csongrádi Kata művésznőnek, aki férje S.Nagy István zeneszerző dalaiból összeállított műsorral készült október 1-ére.


Megtelt a Benczúr ház nagyterme az ünnepi ebédre és műsorra meghívott 65 vendéggel, akik kíváncsian várták az idei meglepetésvendéget. Az ünnepi rendezvényen a terézvárosi önkormányzat képviseletében Simonffy Márta és Bundula Csaba alpolgármester, Jandó Erzsébet főosztályvezető vett részt, és a társintézmények vezetői is meghívást kaptak.

Schmolczné Havas Pálma, a Tegosz intézményvezetője köszöntette a megjelenteket és kedves szavakkal emlékezett meg arról, hogy az idősek világnapja a szépkorúak tiszteletéről, elfogadásáról, támogatásáról, szeretetéről szól. Az intézményvezető beszámolt a nyár és az elmúlt hetek programjairól – a szüreti mulatságról, a közös tihanyi kirándulásról, a dunabogdányi és siófoki üdülésekről –, melyekkel igyekeztek tartalmasabbá, színesebbé tenni az általuk ellátott idősek életét. Aranyosi Ervin: Ölelj, szeress kortalanul  című verse után az intézmény munkatársai Király Melinda és Juhászné Vellai Nóra az idősek iránti megbecsülésük jeleként saját költeménnyel lepték meg a jelenlévőket.

Az ünnepelteket munkatársaival együtt Schmolczné Havas Pálma köszöntötte

Simonffy Márta alpolgármester rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy az évek múltával milyen hihetetlenül felértékelődnek az emberi kapcsolatok, milyen fontossá válnak a család mellett a barátságok és azok a közösségek, ahol az ember jól érzi magát.

A pezsgős koccintáson Bundula Csaba alpolgármester a 97 éves nagyapjáról beszélt, aki utolsó pillanatig jó testi-lelki egészségnek örvendett. A megjelenteknek hasonló jókat kívánt.

 

Bundula Csaba alpolgármester mondott pohárköszöntőt

Az estebéd előtt a főműsorszám következett: Csongrádi Kata férje S.Nagy István zeneszerző dalaiból adott elő egy csokornyit. Mindenkit arra bíztatott, hogy énekelje vele az Egy darabot a szívemből című slágert. Egy körkérdés után, hogy a férfi vendégek elégedettek-e a csinos hölgyekkel (természetesen mindenki az volt), a Kell, hogy várj,  a Köszönet a boldog évekért majd a Millió rózsaszál című dal következett.

 Csongrádi Kata örökzöld slágereket énekelt

Vay Klári, aki maga is énekesnő, nagy szeretettel fogadta a műsort, és megköszönte az önkormányzatnak a programokat, amelyeken, ha csak teheti, mindig jelen van.

Hasonló volt a véleménye Szokolyai Györgynek is. A 78 éves úr régóta tagja az Idősek Klubjának, ő készíti a kisfilmeket a közös kirándulásokról, programokról, amit mindig szívesen néznek meg és emlékeznek vissza az együtt töltött időre. Nagyon szeret Terézvárosban lakni, mert itt megadják azt a tiszteletet az időseknek.

Vastapsot kapott a népszerű énekesnő2018. október 03.