image

Az idősek világnapját ünnepelte Terézváros

Terézváros szépkorú lakóit köszöntötte az idősek világnapján, Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta humánterületért és kultúráért felelős alpolgármester az Eötvös 10-ben.


Simonffy Márta és Hassay Zsófia köszöntötte a jelenlévő és Terézváros közel tízezer időskorú lakóját

A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: húsz esztendeje dolgozik várospolitikusként, városvezetőként Terézvárosért, ezalatt az idő alatt megszámolhatatlanul sok az idősebb korosztálynak szervezett programon, közösségi eseményen vett részt, nagyon sok kerületben élő szépkorúval személyes kapcsolatot ápol. Úgy látja, a terézvárosi 60 év felettiek jókedvűek, érdeklődök, rugalmasak, aktívan részt vesznek a kerület életében, számos jobbító javaslatot tesznek. Az önkormányzat pedig igyekszik ötleteiket valóra váltani, kéréseiket teljesíteni. Magas színvonalú szolgáltatásokkal, problémáikra megoldást kínáló naprakész támogatásokkal járul hozzá ahhoz, hogy a Terézvárosban lakó idősemberek mindennapjai minél gondtalanabbul teljenek – fűzte hozzá.

Sokan fogadták el az ünnepi előadásra Terézváros önkormányzatának meghívását

Mint mondta: a tavaly elnyert Idősbarát Önkormányzat díj visszaigazolja azt a tízezer terézvárosi szépkorú és a városrészért felelős tisztségviselők, az itt élők ügyeiket intézők közötti tiszteletteljes és különlegesen szoros kapcsolatot, ami a mindennapokat jellemzi.

Beszédének végén a polgármester köszönetet mondott a szépkorúaknak mindazért, amit az eltelt évtizedek alatt az ország, a főváros, benne Terézváros gyarapodásáért tettek. Mindenkinek további hasznos, tevékeny, szeretetben megélt évtizedeket és jó egészséget kívánt.

Az Abasári kórus ismert katonadalokat adott elő

Az önkormányzat ezúttal is ingyenes előadással kedveskedett. A színháztermet zsúfolásig megtöltő idősek a „Beállok rózsám katonának” című nóta- és dalestet láthatták. A kétrészes előadásban operettslágerek és Dankó Pista, Fráter Loránd, Dóczy József, Sas Náci nótái hangzottak el jeles művészek: Bokor János, Paor Lilla, Szóka Júlia, Fehér Eszter, Zsuzsa Mihály valamint az Abasári kórus tolmácsolásában. A dalokat Sárközi Béla prímás és cigányzenekara kísérte.

Szóka Júlia népszerű operettrészletekkel örvendeztette meg a közönséget2018. október 01.