image

A szív napja a SportPontban

A szív napja és az idősek világnapja alkalmából szeptember 29-én, szombaton a SportPont a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálattal együtt díjtalan rendezvénnyel várta az érdeklődőket a Rózsa utca 50-ben.

 


– Első alkalommal rendeztünk olyan ingyenes, nyílt napot intézményünkben, melynek elsődleges célcsoportja az idősek, a nyugdíjasok köre volt. Szeretnénk még több szépkorút bevonzani a SportPontba, hiszen több olyan mozgásformát is tudunk ajánlani, ami őket érinti. A Zumba Gold csoportban főként az idősebb korosztály képviselteti magát, de javasolni tudjuk a gerinctornát és a csapatsportokat is, a röplabdát, tollaslabdát, asztaliteniszt. Véleményem szerint a legcélszerűbb személyi edző segítségét kérni, ők ugyanis az adott illető aktuális egészségi állapotának, élettani sajátosságainak megfelelő feladatsorokat tudnak összeállítani – hallhattuk Leposa Milántól, a SportPont vezetőjétől.

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat munkatársai ingyenes állapotfelmérést végeztek

Mint megtudtuk, a szombati esemény délelőtt 9 órától kezdődött és délig tartott. Zumba Gold bemutatóval indult a program, majd gerinctornával folytatódott. Aztán a meridiántornával ismerkedhettek a résztvevők, ami egy olyan öngyógyító mozgásforma, ami azokat a pontokat veszi célba, amelyek masszírozása segíti a megfelelő immunválaszt. A szív napja Terézvárosban nordic walkinggal ért véget. A vállalkozókedvű nyugdíjasok a Városligetet vették célba, hogy kipróbálják a botos sétát.

Ez a nap főként az idősebb korosztályról szólt

A rendezvény ideje alatt a SportPonban a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat munkatársai ingyenes vérnyomás-, cukor és koleszterinszint mérést végeztek. Ezen kívül dietetikus és reflexológus adott tanácsokat az érdeklődőknek. 

 

 2018. szeptember 29.