image

Az állatok világnapját ünnepeltük

Október 4-e az állatok világnapja, ami egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Érdemes ilyenkor ellátogatni az  állatkertekbe, a legtöbb helyen változatos programokkal, előadásokkal várják a látógatókat. Szerencsés helyzetben vannak a Terézvárosban élők, hiszen nekik egyrészt nagyon közel van a Budapesti Állatkert, másrészt immár 5. éve ilyenkor ingyen látogathajták meg az állandó megújulásban lévő FÁNK-ot.

 


Aki szombat reggel 9 órától, lakcímkártyáját felmutatva bement az Állatkertbe, kipróbálhatta a tavasszal átadott Holnemvolt Park látványosságait: a Hetedhét Palotában találkozhattak a gyerekek a kis Vukkal, dr. Bubóval, Mekk Mesterrel vagy elmerülhettek a Vízi Világban, de megismerkedhettek a Sünispotály és a Cápasuli lakóival, kipróbálhatták a Mesterségek Udvara kreatív játékait vagy élvezhették a felhőtlen szórakozást a Vurstliban és a Várkertben.
Természetesen a gyermekek a régről ismert és megszeretett állatbarátaikat is üdvözölték: az elefánt, az orrszarvú és a zsiráf még mindig a kedvencek közé tartozik.

Terézváros megújította az egyik jegesmedve tavalyi örökbefogadását – tudtuk meg Hassay Zsófia polgármestertől. Ezek az állatok jelképezik leginkább azokat a problémákat, amelyekre mindenképpen fel kell hívni a figyelmet: környezetszennyezés, éghajlatváltozás és az orrvvadászat, ami napról-napra csökkenti az állományt. Ugyancsak a kihalás szélén van az előző örökbefogadott kisállat fajtája, az ázsiai vadkutya is.


 
A zsiráfok még mindig a látogatók kedvencei közé tartoznak
 
Dalmát azonban két évvel ezelőtt elvitték egy másik, számára jobb helyre, így lett a mostani „kedvenc” Bejli, a jegesmedve. A polgármester örül, hogy ez a program már minden korosztályban nagy népszerűségnek örvend, egész családok nagyszülőkkel, kisgyermekkel látogatnak el ilyenkor a csodás parkba, de szerencsére több, idősebb, fiatalabb párt is lehetett látni idén.
A program szervezésében és lebonyolításában részt vettek a terézvárosi önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkatársai is, az ő segítségükkel délutánig ezernél is többen jutottak el az ingyenes programra és kaphattak a számukra kikészített elemózsiából.

 2018. szeptember 29.