image

Testvérvárosi látogatás

A dunabogdányi üdülőt szeptember 24-ike és 30-ika között a terézvárosi önkormányzat vendégszeretetét élvező 22 zadari és a Két Tannyelvű Általános Iskola szintén 22 diákjából és kísérőtanáraiból álló csapat népesítette be. Az egyhetes, az angol nyelv gyakorlására remek alkalmat kínáló táborozást az önkormányzat élményt adó programok egész sorával igyekezett emlékezetessé tenni.

 


Szeptember 27-én Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, Papp László alpolgármester és dr. Mogyorósi Sándor, az önkormányzat jegyzője fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykertet felkereső zadari vendégeket.

Papp László alpolgármester, Hassay Zsófia polgármester és Samuelsné Balla Leila a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola orosz-történelem-angol szakos tanára

A polgármester rövid beszédében elmondta, a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően harmadik alkalommal került sor az iskolásoknak szervezett csereprogramra, amelynek során a horvát és magyar diákok közös nyelvként az angolt gyakorolhatják. A polgármester a nyelvtudás elmélyítésénél is fontosabbnak nevezte, hogy ezeken az egyhetes látogatásokon a gyerekek jól érezzék magukat és vigyék Terézváros jó hírét.

Papp Lászlótól vehették át a diákok az önkormányzat ajándékcsomagját

Miután a városrész vezetői átadták a vendégeknek az önkormányzat ajándékait, a diákok rendhagyó biológia órán vettek részt, s játékos feladatokat teljesítve fedezték fel az Állatkertet.

 Az állatsimogató nagyon tetszett a diákoknak

 

 2018. szeptember 28.