image

Ajándékot kaptak a kiscsoportosok

Terézváros legifjabb óvodásai, a kiscsoportosok egy ajándékokkal teli táskát vehettek át az önkormányzat vezetőitől.


Terézváros önkormányzata idén is egy mintegy 10 ezer forint értékű ajándékcsomaggal örvendeztetett meg minden, a kerület óvodájába beíratott kiscsoportos gyermeket. Hassay Zsófia polgármester a Fasori Kicsinyek, Simonffy Márta alpolgármester a Mesevilág, Bundula Csaba alpolgármester a Játékvár, Papp László alpolgármester a Szív, Császárné Csóka Ilona, a humán bizottság elnöke a Patrona Hungariae, Lindmayer Viktor képviselő a Kincseskert Óvodában adta át a kicsinyeknek az önkormányzat meglepetését.

Hassay Zsófia polgármester személyesen adta át az ajándékot

Hassay Zsófia és a gyerekek közösen vették szemügyre, mi mindent rejt a macis papírtáska. Kedves jelenet volt, amikor egy kicsiny lányka izgatottan arról érdeklődött, hogy az ajándékokat majd délután hazaviheti-e. Szemmel láthatóan elégedetten fogadta kérdésére az igen választ.

A Mesevilág Óvodában nagy örömmel fogadták Simonffy Márta humán és kulturális területért felelős alpolgármestert, aki a két csoportból önkéntesen jelentkező segítőivel adta át a terézvárosi önkormányzat ajándékcsomagját. 

Simonffy Márta alpolgármester az egyik kislányra felsegíti a hátizsákot

A kicsik az ajándék átvétele után boldogan mutogatták egymásnak, az óvó néniknek és az alpolgármesternek újonnan szerzett kincseiket. Sokan azon nyomban felvették a hátizsákot, mások a gyurmakészletet bontogatták, de akadt olyan gyermek is, akinek a tájékoztatófüzet nyerte el leginkább a tetszését. A csoportok tagjai egymás szavába vágva meséltek vendégüknek arról, miért jó óvodásnak lenni. Kérésére előadták azt az éneket is, amit már a nevelési év kezdete óta eltelt néhány nap alatt tanultak.

Bundula Csaba alpolgármester a Játékvár Óvodában vendégeskedett

A Játékvár Óvodába Bundula Csaba alpolgármester vitte el a kiscsoportosoknak járó meglepetéscsomagokat. Az átadás előtt viccesen próbálta félrevezetni a gyerekeket azzal, hogy ő a Mikulást képviseli, de a kicsik gyorsan kapcsoltak és kijavították a tréfás kedvében lévő vendéget, hogy ilyenkor nem aktuális a nagy szakállú érkezése. Miután egymás után átvették a csomagokat, amit szépen meg is köszöntek, viszonzásképpen egy kedves dalocskát énekeltek el az alpolgármesternek.

A gyerekek nagyon szeretik az új, kis konyhájukat

Kedves fogadtatásban volt része Papp László alpolgármesternek a Misi mókus csoport nyáron felújított szobájában. Miután a kicsik megmutatták a gyönyörű konyhájukat, az alpolgármesterrel megnézték a csomag tartalmát. Legjobban a kutyusos hátizsák tetszett a 21 kiscsoportosnak. 

*****

A cserfes és mosolygós Varga Boróka óriási izgalommal pakolta ki a terézvárosi címerrel ellátott táskát. Egymás után kerültek elő a színes ceruzák, a gyurma, a kulacs és a kutyus formájú hátizsák. A kislány azonnal kibontotta a csomagolásokat, közelről kellett mindent megnézni, kézbe venni. Láthatóan örült a meglepetésnek, amire egyáltalán nem számítottak még a szülők sem.

A kislány édesanyjától, Borsi Tímeától megtudtuk, hogy Borókának testvére is a Játékvár Óvodába jár, nagyon szeretik ezt az intézményt, így nem is volt kétséges, hogy a kisebbik gyermeket is ideíratják majd.

 

 

 

 

 2018. szeptember 11.