image

Testvérvárosunk ünnepelt

Színes programokkal jelentkezett idén is augusztus 30. – szeptember 2. között az Őszi Sokadalom, Kézdivásárhely városünnepe.

 


Terézváros testvérvárosában a rendezvény középpontjában a kézműves és hagyományos termelők vására állt. Emellett nagyszínpadi koncertek, opera, gyermekváros, Borudvar, Pityókafesztivál, ifjúsági programok, partisátor és utcazene szórakoztatta a rendezvényre kilátogatókat.

Mazsorettek tánca a vásár megnyitóján

Az eddigi évekhez hasonlóan több mint 100 kézműves és helyi termelő töltötte meg a teret portékáival. A gyermekváros idén is a központi parkban volt, a Pityókafesztivál a Molnár Józsiás-parkban, a Borudvarban az erdélyi borok kóstolása mellett, a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep.

Egymást követték a produkciók a nagyszínpadon

Pénteken a hagyományokhoz híven a Tanulók Klubja fúvószenekarának és mazsorett csoportjának fellépése nyitotta a városünnepet, majd az Iris, a Pokolgép és a fiatalosabb vonulatú Magashegyi Underground lépett színpadra. Szombaton a helyi Mano and Friends nyitotta a koncertek sorát, majd az est fénypontjaként, a Magyar Állami Operaház kamionja is begördült Kézdivásárhely főterére, a művészek Donizetti legnépszerűbb vígoperáját mutatták be. Az előadás után a fiatalabb generációkat megszólító Freddie lépett színpadra. Vasárnap Simó Annamária, majd a Csík Zenekar és Rúzsa Magdi szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Testvérvárosunk városünnepe idén is látványos tűzijátékkal ért véget.

Nagy sikert aratott Magyar Állami Operaház előadása

 

 2018. szeptember 04.