image

Népegészségügyi felmérés

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet országos felmérésre készül.


Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – a „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében – lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról.

A felmérés eredményei alapján az egészségügy többet tud tenni azért, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen.

A felmérés elővizsgálata Budapesten 2018. augusztus 24. és 26. között zajlik, a fővizsgálatra 2018. szeptember 1. és december 15. között kerül sor országszerte 149 településen.

A felmérésbe bekerült felnőtt lakosok részére előzetesen felkérő levelet küldenek az Intézet munkatársai, melyben tájékoztatnak a felmérés céljáról, és felkérik őket az abban történő részvételre. A kérdezőbiztosok és ezt követően a dietetikus szakemberek személyesen, az otthonukban keresik fel azokat, akik kaptak felkérő levelet a kutatásban történő részvételre.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet biztosítja, hogy a kérdésekre adott válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, minden információt titkosan, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelnek.

A kutatás eredményeinek publikációja 2019 tavaszától várható.

A felmérésben való részvételre felkért személyeknek előre is köszönik, hogy válaszaikkal hozzájárulnak a felmérés sikerességéhez!

 2018. augusztus 05.