image

Operett- és musicalgála a Hunyadi téren

Az operettek rajongói töltötték meg augusztus első szombat estéjén a Hunyadi teret. A Budapesti Operettszínház három fiatal művésze: Katona Klaudia, Szabó Noémi és Imre Roland pillanatok alatt nagyszerű hangulatot teremtett, közvetlenségüknek, lendületüknek, s nem utolsósorban profizmusuknak köszönhetően a „varázslat” a műsor végéig kitartott.


A koncert Gérard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljének egyik népszerű dalával indult, az est során az egész világot meghódító darab több slágere is elhangzott.

Júlia és Rómeó duettjét Katona Klaudia és Imre Roland adta elő

A közönség néhány szám erejéig ízelítőt kapott a színházban évek óta nagy sikerrel játszott Made in Hungária és a Neoton együttes slágereit zenés táncos történetbe foglaló Szép nyári nap című előadásból is. Amikor felcsendült a Holnap hajnalig és a Kétszázhúsz felett első pár taktusa többen táncra perdültek, míg mások az előadókkal együtt dúdolták az immáron örökzöldnek számító dalokat.

Szabó Noémi és Imre Roland a színpadon

A musicaleket olyan klasszikus operett slágerek követték, mint Kálmán Imre Marica grófnőjének jól ismert betétdala, a Szép város Kolozsvár, a Csárdáskirálynő Te rongyos élet és Szirmai Albert Mágnás Miskájából a Cintányéros cudar világ kezdetű nótája. A pörgő ritmusú dallamok sorában üdítően hatott Huszka Jenő: Mária főhadnagyának Rózsám, viruló kis rózsám című dala.

Nemcsak a közönség, de láthatóan a művészek is jól érezték magukat


A jó érzékkel összeállított előadás során a lírai számok alatt a közönséget kiváló énektudásukon kívül parádés táncukkal is elbűvölő művészek is némi lélegzethez jutottak, hiszen a hőmérő higanyszála a kora esti órán is 30 Celsius fok felett járt.

Szinte észrevétlenül röpült el az óra. Az utolsó dal felkonferálásánál többen sajnálkozva nyugtázták, hogy az operett- és musicalgála lassan véget ér.

A koncert végén a nézők vastapssal jutalmazták az előadókat2018. augusztus 05.