image

Táncos buli, rockabilly

Fergeteges hangulatot teremtett július 28-án este a Hunyadi téren Ed Philips és a Memphis Petrol zenekar.

 


A rekkenő hőség ellenére már este hat előtt sokan várták a rockabilly zenéjéről ismert együttest. A várakozók között több, Elvis korszakát idéző hölgyet és urat is láttunk, akik a koncert alatt vidám táncukkal színesítették a programot.

A műfaj kedvelői a hőségriadóval dacolva ropták a Hunyadi téren

A modern zenei megoldásokkal felütött rockabilly zenéjükkel Európa-szerte taroló budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL együttes hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal elevenítette fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint például a Jailhouse Rock, Ready Teddy, Let yourself go, A little less conversation, Hurt, Frankfort Special vagy a Viva Las Vegas című nótákat.

Ed Philips és a Memphis Petrol valódi rockabilly hangulatot teremtett a zenepavilonnál

A banda a Hunyadi téren is a tőle megszokott, amerikai katonai egyenruhában lépett fel. Ruhájuk és a színpadkép (a katonai ládákkal) egyaránt utalás Elvis Európában töltött katonaéveire. A hangszerek, a gitárerősítő és a mikrofon is korhű volt, az előadás energikus és robbanékony stílusa pedig a rockabilly fénykorát idézte. A dalokat friss és új hangszerelésben adták elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

Idősek és fiatalok egyaránt táncra perdültek

A csapat (Ed Philips–ének, Sonny–gitár, Singer– nagybőgő, Little Tommy–dobok)  2011-es megalakulása óta több mint 10 országban adott koncertet és napjainkra már megkerülhetetlen vendégei a legnagyobb hazai és nemzetközi fesztiváloknak, zenei találkozóknak.

 2018. július 29.