image

Kossuth-díjas író a Hunyadi téren

A Líra-Pont irodalmi estéinek július végi vendége Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő és szerkesztő volt.

 


Az írónő maga is meglepődött, milyen sokan várták a téren, majd nevetve mesélte, mennyire aggódott, hogy ebben a melegben mindenki inkább a strandot választja a kultúra helyett.

A Líra-Pont vendégeit és a meghívott írót Simonffy Márta alpolgármester köszöntötte

Nyitásként Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere köszöntötte az írót, akihez régi, szoros kapcsolat fűzi. Mezey Katalin elmesélte, hogy nagyon boldog volt, amikor meghívták, számtalan gyerekkori emlék köti a Hunyadi térhez és Terézvároshoz egyaránt, jólesően nosztalgiázott a régi, családi emlékek között. Majd Lázár Balázs, kerületünkben élő színész és költő vette át a szót és kérdezte Katalint legújabb, Élőfilm című regényéről. 

Mezey Katalinnal Lázár Balázs beszélgetett

"A mű hőse: Szabó Mária, huszonéves varrónő, aki két vidéki városban próbálja élete medrét megtalálni. Miközben kanyargós útját követtem, megkíséreltem felidézni a hetvenes évek elejének ellentmondásos világát. A regény 1984-ben jelent meg először, de azóta szinte minden megváltozott körülöttünk. A mai olvasó ezért azon lepődik meg, hogy a fiatal felnőtteknek mintegy ötven évvel ezelőtt is mennyire hasonló kihívásokkal kellett szembenézniük, mint a maiaknak” – fogalmazott a szerző.

A beszélgetést felolvasás követte, majd az írónő minden résztvevőnek dedikálta a könyvét2018. július 26.