image

Ragtime szólt a Hunyadi téren

Fantasztikus hangulatú koncertet adott a Budapest Ragtime Band a július 7-ei gyönyörű nyári estén, a Hunyadi téren. A közel negyven esztendeje alakult együttes pillanatok alatt megtalálta a közönség szívéhez vezető utat, ameddig a szem ellátott, a téren csak mosolygós arcokat és zene ritmusára doboló lábakat lehetett látni.


Láthatóan a koncert minden percét élvezte e közönség

Az egytől egyig professzionális muzsikusokból álló zenekar gazdag és sokszínű műsorában a ragtime és a dixieland örökzöldek mellett az operák humoros feldolgozásai, a zenei paródiák és olyan klasszikusnak számító, könnyűzenei dallamok, mint az Összecsendül két pohár, az Engem nem lehet elfelejteni és a Nyári délután is helyet kaptak.

Nagy derültséget váltott ki, amikor a művészek nekiláttak fütyürészve cipőt tisztítani

A Budapest Ragtime Bandet jól ismerik a hazai és külföldi színpadokon, a formáció neves fesztiválokon, a magyar, az amerikai, a német és a svájci televíziók szórakoztató műsoraiban gyakran megfordul.

A zenekar számtalan meglepetéssel állt elő

A népszerű muzsikusok virtuóz játéka mellett külön említést érdemel a slágerek előadója, a különleges hangszínű jazz énekes Kelemen Angelika, és a xilofonon játszó Széki József, aki a teljes koncert ideje alatt kiváló érzékkel ontotta a verbális és zenei poénokat. Mi több, tizenéves vagánynak beöltözve még egy hamisítatlan hip-hop tánccal is meglepte a közönséget.

A régi slágereket előadó Kelemen Angelikát is imádta a közönség

A terézvárosi önkormányzat a hagyományokhoz híven júliustól augusztus végéig szombat esténként kínál nívós programot a kikapcsolódásra vágyóknak. A Budapest Ragtime Band fellépése méltó nyitánya volt a nyár esti Tér/zene-Zene/tér sorozatnak, amelynek következő fellépője július 14-én Janicsák Veca lesz.

Akadtak, akik táncra is perdültek2018. július 08.