image

Sváb muzsika szólt a téren

A német nemzetiségi önkormányzat színes összeállítással kedveskedett a június 9-ei esős szombat délelőttön a Hunyadi téri közönségnek. Koncertjükön felléptek a Fasori Kicsinyek Óvodájába járó apróságok, a Bajza Utcai Általános Iskola nemzetiségi osztályának tanulói, a Lohr Kopelle zenekar, Sankt Martin és a Német Nemzetiségi Tánccsoport hagyományos viseletbe öltözött táncosai.


Nagy tetszéssel fogadta a közönség a Fasori Kicsinyek Óvoda fellépőit

Az óvodások és az iskolások zenés táncos produkcióját követően a Lohr Kopelle együttesé lett a zenepavilon színpadán a főszerep.

Lohr Kopelle együttes fúvósainak hangja betöltötte az egész teret

A több mint 20 esztendeje alakult zenekar a Hunyadi téri koncertsorozat visszatérő vendége, gazdag repertoárjukban az autentikus sváb zene kiemelt helyen szerepel.

A népviseletbe öltözött Sankt Martin és a Hexerei Német Nemzetiségi Tánccsoport táncosai percek alatt nagyszerű hangulatot teremtett, bátorításukra a nézők közül többen csatlakoztak hozzájuk.

 Néhány néző dacolva az esővel a tácosok közé állt

Annak ellenére, hogy szinte az egész koncert alatt esett az eső, a nézők esernyők alá bújva mindvégig kitartottak. A nemzetiségi műsor szereplői megérdemelték a produkciójuk végén felzúgó tapsot.

 

 2018. június 14.