Terézvárosiak napja a Hunyadi téren

Kedves Terézvárosiak!

 

Az idei május és június is bővelkedik izgalmas programokban és meglepetésekben a kerületünkben élők számára. A gyermeknapot évről évre visszatérően a Fővárosi Nagycirkuszban ünnepeljük meg. Idén sem lesz ez másként, május 26-án, szombaton várjuk a családokat egy emlékezetes szombat délelőttre.

Az önkormányzat pedagógusnap alkalmából május 31-én a Terézváros Közoktatásáért és a Kiemelkedő Pedagógiai Munkáért kitüntetéseket adja át az arra érdemeseknek, valamint vendéglátással, kulturális programmal kedveskedünk az óvópedagógusok, tanítók, tanárok közösségének. Az évtizedekkel ezelőtt diplomázó szakemberekről sem feledkezünk meg, ők díszdiplomájukat vehetik át ezen a rendezvényen.

 


Kedves Terézvárosiak!

 

Június 4-én zárul az Eötvös10-ben zajló, ingyenes tanfolyamok tavaszi szemesztere, ilyenkor kapják meg oklevelüket a számítástechnikát és idegen nyelveket tanuló kerületi lakosok.

Idén első alkalommal, hatodik hó hatodikán kerül sor a Terézvárosiak napjára a Hunyadi téren. A programok délelőtt 10-kor kezdődnek, s egészen estig tartanak. Lesznek egyebek mellett gyermekkoncertek, tánc- és sportbemutatók, jön Oszvald Marika, Kovács Kati és Szandi, valamint ezen az eseményen ajándékozza meg a terézvárosi önkormányzat a június 6-án született, kerületi lakosokat is. Minden itt élőt és nálunk vendégeskedőt szeretettel várunk a hagyományteremtő programra.

 

Kedves Terézvárosiak!

 

Sokan várják már a nyári, Zeneakadémia előtt megrendezett koncertet, melyen idén a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely lesz a sztárvendég. A június 15-ei, ingyenesen látogatható eseményen a hangok mellett a látványban is gyönyörködhetünk, hiszen a teret uraló, szecessziós épület falára ezúttal is videoinstallációkat vetítenek majd a művészek.

Még júniusban, egészen pontosan 18-án rendezi meg az önkormányzat és a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat az egészségnapot, melynek keretében ingyenes szűrésekre várjuk a kerületben élőket. Az Eötvös10-ben megtartott egészségnap a kora esti órákig tart, hogy minél többen részt vehessenek rajta. A vizsgálatok középpontjában ezúttal az alsó végtagi érbetegségek szűrése áll majd.

 

2018.05.17.

 

 Korábbi polgármesteri köszöntők >>

2018. május 17.