image

Zsófi néni, a rejtvények bajnoka

A kilencvenedik születésnapját ünneplő Varga Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte május 15-én.

 

 


Születésnapi köszöntés céljából érkezett Bundula Csaba alpolgármester Varga Lászlónéhoz, ám hamar kiderült, hogy kettős ünnep részesi lehetnek az önkormányzattól érkezett vendégek:

– Ma van a névnapom is. Édesanyám úgy döntött 90 évvel ezelőtt, hogy ha éppen Zsófia napján születtem, legyen ez a keresztnevem – mondta nevetve vendéglátónk, aki a beszélgetés során mindvégig derűsen, vidáman beszélt még a nem annyira könnyű évekről is.

Varga Lászlónét Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte

Mint megtudtuk, Szalkszentmártonon született, hét testvére volt.

- Édesanyám sajnos az utolsó szülése után meghalt, édesapámat pedig 1945-ben malenkij robotra vitték, őt így veszítettük el. Két bátyám Pesten élt, így én is hozzájuk költöztem. Eleinte mindenféle munkával próbálkoztam. A csepeli gyárban is jártam, de miután rájöttem, hogy fegyvereket állítanak elő, azonnal ott hagytam őket. Dolgoztam a MOM szemüvegkereteket gyártó részlegén, majd a Május 1. Ruhagyárban. Okleveles varrónő lettem, ma is van varrógépem, ha szükséges, használom – mondta az elismerésre méltóan fiatalos ünnepelt, aki szemüveg nélkül olvas, tévézik. Imádja a könyveket, fejből mond verset, szívesen énekel barátai körében. Kedvenc hobbija, már-már szenvedélye a rejtvényfejtés, amit versenyszerűen űz, ma is klubtag és ahol csak teheti, megfejti az útjába kerülő rejtvényeket.

Zsófi néni a szép virágcsokornak is nagyon örült

Zsófi néninek egy fia született, egy unokája és két dédunokája van. A családnak most is nagyon sokat segít, de világéletében önkéntes munkákat is vállalt, amit a mai napig folytat. Időnként egy gyermekkórház kis betegeit látogatja, akiket mesékkel, dalokkal próbál jó kedvre deríteni. Mint mondta, szerinte a hosszú élet titka a derű, a humor és az, hogy be tudjuk ismeri, ha hibázunk.

Varga Lászlóné az önkormányzat ajándékai mellett Bundula Csabától átvehette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.

 2018. május 15.