image

A fúvósoké volt a Hunyadi téri színpad

Kívánni sem lehetett volna szebb időt, a nyíló virágaival pompás látványt nyújtó Hunyadi téren megrendezett koncertsorozat május 12-ei rendezvényéhez, melyen a Tóth Aladár Zeneiskola fuvolazenekara és klarinétegyüttese lépett fel. A zenészek népszerű dallamokból álló műsorral nyűgözték le a szép számban egybegyűlt közönséget.


Az elsőként színpadra lépő fuvolazenekar Zalaba Gyöngyi vezényletével a szombat délelőtti hangulathoz illő, könnyed hangvételű, klasszikusnak számító darabokkal örvendeztette meg a jó zene kedvéért a térre kilátogatókat.

Előadásukban felcsendültek az örökérvényű Muzsika hangjai című világhírű musical dallamai. Műsorukat az Andok lakóinak népzenéje alapján Daniel Alomía Robles által 1913-ban írt El Cóndor Pasa című dal Simon and Garfunkel által feldolgozott változatával zárták. A legismertebb perui zenemű érdekessége, hogy négyezernél is több dallam és háromszázat jócskán meghaladó szövegváltozata ismert.

A fuvolazenekart Zalaba Gyöngyi tanárnő dirigálta

A fuvolásoktól Kohán István tanszakvezető és Szoucsek Szilveszter tanár úr vezényletével a TAZI sok éve együtt muzsikáló klarinétegyüttese vette át a színpadon a stafétabotot. A több mint félévtizede alakult együttes több sikeres fellépésen túl országos versenyeken elnyert, előkelő helyezésekkel is büszkélkedhet. Tavaly például a IX. Országos Zenekari Versenyen egyéb hangszeres együttesek kategóriában a dobogó legtetejére állhattak fel.

Vastapssal jutalmazta a közönség a produkciókat

Az együttesben a szaxofont az iskola végzős hallgatója, a Magyar Televízió nagy sikerű Virtuóz című műsorából megismert Babai Aletta Borbála szólaltatta meg.

Klasszikus és mai szerzők slágerei csendültek fel a klarinétegyüttes előadásában

A klarinétegyüttes elsőként Brahms: V. magyar táncának egy részletét, majd egy holland zeneszerző izraeli néptáncait adta elő, ami után egy legendás Beatles sláger, a When I'm Sixty-Four hangzott el. Előadásukat mintegy keretbe foglalva műsoruk két klasszikus zeneszerző, Sosztakovics egy szimfóniájának részletével és Gershwin I Got Rhythm című közkedvelt darabjával ért véget.

Mindkét formáció előadása nagy tetszést aratott, az ifjú zenészektől kapott élményt a közönség vastapssal köszönte meg.

A kézműves foglalkozáson a legkisebbek színes forgókat készítettek.

Elmélyült munka folyt a kézműves foglalkozáson2018. május 12.