image

Konferencia: Mozgás és tér

A „Mozgás, mint legalapvetőbb létezési módunk” sorozat keretében rendeztek fővárosi szintű szakmai konferenciát kerületünkben.

 


Az esemény főszervezője, Mattyasovszky Zsófia érdeklődésünkre elmondta: a több éve tartó programsorozatra ezúttal is olyan szakembereket vártak, akik munkájuk során tánctanítással foglalkoznak elsősorban szociális intézményekben. A terézvárosiak mellett Budapest más részeiből képviseltették magukat a téma iránt érdeklődők.
A konferenciát Simonffy Márta alpolgármester (jobbról)  nyitotta meg


A konferencia-sorozat keretében eddig a tánc, táncoktatás számos aspektusát megvizsgálták, így kiderült az is, mi is valójában a mozgásterápia, mi mindenre használható a tánc, hogyan segítenek a különféle mozgásformák. A mostani összejövetelen „Tér és mozgás, formálás és érzékelés” címmel tartott előadást. Sebestény Ferenc, DLA építész, színpadi tér- és látványtervező, aki az egyik legelismertebb tekintélye ennek a területnek.
Sebestyén Ferenc a mozgás és a tér viszonyáról tartott előadást 


Király Melinda mentálhigiénés munkatárs és Juhászné Vellai Nóra, szociális gondozó az értelmi sérültekkel és időskorúakkal való munkatapasztalatok összehasonlításában volt a jelenlévők segítségére. Végezetül Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke zárta a konferenciát.


A programon megjelent Simonffy Márta alpolgármester is, aki a szociális szférában dolgozók, a mozgásterápiát oktatók munkájának fontosságát méltatta, s köszönetet mondott a szakembereknek, valamint kiemelte a konferenciát szervező Mattyasovszky Zsófia szerepét, s elismerően szólt évek óta tartó tevékenységéről.
A résztvevők munkájuk során találkoznak a tánctanítással


Délután a gyakorlaté volt a főszerep. Az Eötvös10-ben dr. Zám Mária táncterápeuta, nyugalmazott egyetemi tanár táncterápiás foglalkozást vezetett, Gregory Chevalier táncos, táncpedagógus pedig az úgynevezett kontakt-tánccal ismertette meg az érdeklődőket.


A szakmai konferencia közben a Terézvárosi Gondozószolgálat Idősek Klubja és a Terézvárosi Önkormányzat Játékvár Óvodája által készített termékekből vásárolhatott az Eötvös10 közönsége, a megnyitó előtt és a szünetben pedig rövidfilmeket vetítettek, mini-kiállítás, árubemutató vásárlási lehetőséggel várta az érdeklődőket.


 


 2018. április 12.