image

Szakmai napot tartott a Tegosz

Egy nemrégiben elkészült film adta az apropóját a Tegosz március 26-án megtartott szakmai napjának.

 


Az Eötvös10-ben megrendezett eseményen a Terézvárosi Gondozó Szolgálat munkatársain kívül a velük együttműködő szociális, egészségügyi intézmények, a rendőrség és a szeretetszolgálatok képviselői is megjelentek.


Simonffy Márta alpolgármester a szociális ágazatban dolgozók munkáját köszönte meg

A résztvevőket Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere köszöntötte. Rövid beszédében kihangsúlyozta, hogy a Tegosz dolgozói olyan nélkülözhetetlenül fontos munkát végeznek, melyért őszinte köszönte illeti őket.

Schmolczné Havas Pálma, az intézmény vezetője bevezetőjében szolgálatuk tevékenységét ismertette. Beszélt egyebek mellett a házi segítségnyújtásról, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról, az étkeztetésről, a nappali ellátásról (idősek klubjairól),  a szociális alapszolgáltatások közül az otthoni (egészségügyi) szakápolásról, gyógytornáról is.

Mint megtudtuk, már 1962 óta működik Terézvárosban idősek klubja, mely igen népszerű. Jelenleg van olyan ügyfelük, aki 1991 óta rendszeresen látogatja a foglalkozásokat. A házi gondozás 1974-ben indult, a Terézvárosi Gondozó Szolgálat pedig jelenlegi formájában 1993-ban kezdte meg működését. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében napi 24 órás ügyeletet tartanak a Tegosz munkatársai, s szükség esetén azonnal a bajba jutottak segítségére indulnak. A szociális étkeztetést is sokan igénybe veszik. Van, aki a Benczúr utcai központban fogyasztja el az ételt, s van, aki hazaviszi. Schmolczné Havas Pálma a nappali ellátásról elmondta, hogy az nem csupán az idősek klubjában megtartott programok szervezésére korlátozódik. 


Schmolczné Havas Pálma bevezetőjében a Tegosz tevékenységéről szólt

Terézvárosban az önkormányzatnak köszönhetően a 80 éven felüliek heti 3 alkalommal ingyenesen vehetik igénybe a szociális segítést, e mellett pedig a nappali ellátás is térítésmentes, ami ugyancsak hatalmas segítség a rászorulóknak.

A Tegosz szakmai napjának résztvevői a program második felében a Hatoscsatorna gyártásában elkészült, közel egyórás filmet tekinthették meg, ami a szolgálat tevékenységét mutatja be.

 

 

 2018. március 27.