image

Ari néni 95 évesen is csupa derű

Szabó Lászlónét 95. születésnapja alkalmából Matokanovic Lídia és kisfia, Zete köszöntötte.

 


Ari néni bár tolókocsiba kényszerült hat évvel ezelőtt, jó kedvét, emberszeretetét, kapcsolatait nem veszítette el annak elemére sem, hogy sajnos ma már nem igen tudja elhagyni harmadik emeleti lakását. Egyetemista unokájával él kettesben. Anna mindenben segít, vigyáz nagymamájára, de napközben tanul, s ha nincs az egyetemen, akkor dolgozik is. Aranka néni nagyon büszke rá, s míg Anna nincs otthon és más látogató sem jön, addig a gyönyörűséges cica adja a társaságot.


Ari nénit Matokanovic Lídia tanácsnok köszöntötte

Kilencvenöt évvel ezelőtt egy Karancsság nevű kis faluban születtem, Nógrád megyében, a Salgótarjáni járásban. Szüleimmel és testvéreimmel éltem 3 éves koromig, akkor elkerültem a keresztanyámékhoz Salgótarjánba, ők neveltek tovább. Huszonhat éves voltam, amikor Budapestre jöttem munkát keresni. Első lakhelyem már Terézvárosban volt, mert egy barátnőm, a Kodály köröndi lakásba fogadott be. A Közért Vállalatnál helyezkedtem el áruforgalmi előadóként, s ott dolgoztam egészen 72 éves koromig. Később költöztem férjemmel együtt az Andrássy útra, s a mai napig is itt élek – mesélt magáról Szabó Lászlóné, aki azt is elárulta, hogy egész életében a megelégedettség, a konfliktusok elkerülése jellemezte. Mint mondta, igyekezett pozitívan állni mindenhez és mindenkihez, ha meg is bántották, ő inkább elfelejtette a rossz szavakat, nem ment bele a vitákba.


Kerületünk 95 éves lakója 1963 óta él Terézvárosban

Talán ennek is köszönheti, hogy sok barátja van, mint mondta több mint harmincan hívták születésnapja alkalmából. A szórakozást számára ma már a TV és a rádió jelenti és a „köldökzsinór” a külvilággal, a telefon.

Ari néni örömmel fogadta az önkormányzat képviseletében érkezett Matokanovic Lídia tanácsnokot, fiát Zetét pedig ugyancsak nagy szeretettel csodálta kerületünk szépkorú lakója.

Ari néni az önkormányzat ajándékai mellett átvehette Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.2018. március 08.