image

Belépés csak mesehősöknek

Generációk gyermekkorát bearanyozó történetek szereplői elevenedtek meg február 27-én, a Terézvárosi Gondozó Szolgálat remek hangulatban telt farsangi délutánján. Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere is kivette részét a mókázásból, jelmezbe öltözve egy kosár csokis fánkkal érkezett a télűző mulatságra.


Idén is nagyszerű jelmezek készültek

A TEGOSZ hagyományos farsangja minden esztendőben meglepetések sorát tartogató vidám esemény, amelyre a résztvevők mindig más, előre meghirdetett témakörhöz kötődő jelmezekkel készülnek. Idén a választás a mesék világára esett, így a klubhelyiséget – Pinokkiótól kezdve Hófehérkéig, Róbert Gida, Micimackó, Tigris, törpék és tündérek – igazi klasszikusnak számító történetek alakjai népesítették be.

A polgármester Piroskának öltözött

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere korábban tett ígéretéhez híven jelmezt öltve, Piroskaként köszöntötte a farsangolókat. Mint mondta, ha hivatali teendői engedik, mindig nagy örömmel vesz részt az idősek klubjában szervezett mulatságon. Csodálattal nézi, hogy az itt felvonuló maskarák mennyi ötlettel, a legapróbb részletre is kiterjedő figyelemmel, gondos alapossággal készülnek.

Ez az összejövetel szerinte több, mint egy kellemesen eltöltött délután, mindenki számára azt üzeni, hogy a szürke hétköznapokat élményt adó programokkal megfűszerezve a nyugdíjas esztendőkben is lehet színesen, tartalmasan élni.  Hozzátette: a maga részéről nagy tisztelettel adózik mindazok előtt, akik így tesznek.

Micimackó, Róbert Gida és a Tigris is nagy tapsot kapott

Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere, a VI-VII. kerület Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje hasonló szeretettel üdvözölte a jelenlévőket, majd néhány gondolat erejéig a farsangi ünnepkörnek a magyar kultúrában betöltött szerepéről beszélt.

Elismeréssel szólt a terézvárosi önkormányzat által az idősek részére nyújtott segítségről, támogatásokról. Az  életkorban előttünk járóknak nemcsak az ország felépítéséért, de életünkért, hitünkért is köszönettel tartozunk – fogalmazott a politikus. Örömének adott hangot, hogy egy ilyen kedves, jó hangulatú közösség vendégeként részt vehet a télbúcsúztató rendezvényen.

A törpék hazafelé tartanak

A rövid köszöntőket követően a rögtönzött színpadon a jelmezbe öltözött szépkorúak előadásában gyermekkorunk kedvenc meséi keltek életre. Majd, amikor dalolva, táncolva Schmolczné Havas Pálmával, az intézmény vezetőjével az élen törpök vonultak a terembe, fény derült a titokra, hogy mindaddig hol is rejtőztek a Tegosz dolgozói.

Bajkai István is beszállt a vonatozásba

A nagyszerű műsor után a táncparketten folytatódott a mulatság, ahol is ifjakat megszégyenítő lendülettel ropták a táncot a nyugdíjasok.

 2018. február 28.