Indulnak a tavaszi tanfolyamok

Márciustól újra indulnak az ingyenes angol és német nyelvtanfolyamok és a számítástechnikai képzések terézvárosi lakosok számára.  • 2018 március végétől a terézvárosi lakosok részére újra ingyenes lakossági tanfolyamok indulnak. Folytatódik a 2017 őszén nagy sikerrel indított német nyelvtanfolyam haladó szinten, illetve elegendő létszámú jelentkező esetén német kezdő csoport is indul a megszokott angol nyelvtanfolyamokon és számítógép-felhasználói képzéseken kívül. A nyelvi és számítástechnikai oktatás megszervezésének az a célja, hogy azoknak is lehetősége legyen a tanulásra, akiknek más tanfolyamok nem elérhetők. A képzés eredményeképpen a résztvevők a hétköznapi nyelvi és informatikai kommunikációhoz szükséges alapvető ismeretanyagot sajátíthatják el.   • Ebben a félévben is tervezzük három szinten az angol nyelvi kurzust. A résztvevők kezdő, haladó és továbbhaladó csoportokban bővíthetik ismereteiket.   • A számítógépes ismereteket nyújtótanfolyamokat tematikus formában újjá- szervezve indítjuk, megfelelő létszámú jelentkező esetén. Továbbra is megmarad a kezdő szint, ahol az alapismereteken kívül internet használatot tanulhatnak a diákok; a szövegszerkesztési ismeretek keretében a World-del, a táblázatkezelő ismeretek keretében az Excellel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Újdonság a multimédiás alkalmazások és a programozás csoportok lesznek. Az előbbi keretein belül elsősorban a Paint és Power point programok rejtelmeit fedezhetik fel a tanulók, míg az utóbbi esetében alapfokú programozási ismeretekre tehetnek szert a hallgatók.   • A képzések 30 óra - kb. 8 hét - időtartamúak. A tantermeket az önkormányzat biztosítja a kerületi iskolákban. Az oktatást kerületünkben tanító, szakképzett számítástechnika- és nyelvtanárok végzik. A kurzus befejeztével a programot eredményesen teljesítő résztvevők emléklapot kapnak. Az eredményes teljesítés egyik feltétele a tanórák legalább 80 százalékán való részvétel.   • A képzéseken Terézváros felnőtt lakói vehetnek részt, életkortól és képzettségtől függetlenül. 


A megnyitó ünnepséget 2018. március 20-án, 16:30-kor tartjuk


az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér színháztermében.


(1067 Budapest, Eötvös u. 10.)


   • A kurzusokra jelentkezni a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán 2017. március 9-ig személyesen, - lakcímkártya bemutatásával - lehet. A számítástechnika-tanfolyamra jelentkezőktől kérjük, hogy kérdőívet töltsenek ki, a csoportok megfelelő kialakítása érdekében. 


A jelentkezési lapok letölthetőek a hivatal honlapjáról, illetve kérhetők a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.


 


Az aláírt jelentkezési lapok leadhatók és bővebb információ kapható az átszervezett számítástechnikai csoportok tananyagáról:


 


Terézvárosi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodája, 1067 Budapest, Eötvös u. 4.


További információ: www.terezvaros.hu2018. február 26.