Észszerű, takarékos gazdálkodás

Kedves Terézvárosiak!

 

Képviselő-testületünk februári ülésén ellenszavazat nélkül fogadta el a 2018-as év költségvetését. Az idei büdzsének a szociális területtől kezdve az egészségügyi intézményekig csak nyertesei vannak, a kerületben élők közvetlenül is részesülnek az önkormányzat észszerűen takarékos, puritán gazdálkodásának eredményeiből. A korábbi támogatások megtartása mellett több juttatás összege jelentősen emelkedik, s minden eddigi mértéket meghaladó, 3 milliárd 400 millió forintos fejlesztésre is sor kerül. Mindezt hitelfelvétel nélkül, teljes egészében saját forrásaiból tudjuk megvalósítani.

 


Kedves Terézvárosiak!

 

Az önkormányzathoz huzamosabb időn át igen sok olyan jelzés érkezett, amelyek a rövid távú lakáskiadásokkal (Airbnb, fizetővendéglátás, szobakiadás) kapcsolatban a társasházakat érintő negatív jelenségekről: zajpanaszokról, higiéniai problémákról, szemetelésről szóltak. Ezek visszaszorítása érdekében a településkép védelméről szóló rendelet keretében sikerült szigorítanunk lakáskiadások feltételeit.

A jövőben, ha egy lakás funkcióját meg kívánják változtatni, például szálláshelyként akarják kiadni, a tulajdonosnak településképi eljárást kell kérni az önkormányzattól, s a funkcióváltás egyik feltétele lesz az a hozzájáruló nyilatkozat, melyet az adott társasház tulajdonosainak többségétől kell beszerezni.

Ezzel az intézkedéssel a társasházak közösségei is lehetőséget kapnak arra, hogy eldöntsék: akarják-e közvetlen környezetükben a rövid távú lakáskiadást, illetve nem járulnak hozzá. Önkormányzatunk elsődleges célja, hogy az itt élők nyugalmát biztosítsa.

 

2018.02.23.Korábbi polgármesteri köszöntők >>

2018. február 23.