image

A veronai áldozatokra emlékeztek

Emlékkoncertet tartottak január 20-án, a veronai tragédia évfordulóján a Városligeti Fasori Református Templomban.


Zsúfolásig telt január 20-án este a fasori református templom az egy esztendeje történt veronai buszbaleset áldozataira emlékezőkkel. Az evangéliumi vigasztaló dallamokkal átszőtt programban közreműködött Albert Benjámin, Bacsi János, Devich Gergely, Cselovszky Katinka, Gál Natália, Györke Csákány Marianna, Horváth Eszter, Kovalszki Mária, Leszkovszki Albin, Lőrincz Betti, Pálúr János, Ramadan Erik, Selmeczi Renáta, Tatár Melinda, Várnagy Andrea, Várnagy Lili, Vitéz Júlia és a Fasori Ifik.

A kivetítőn a baleset áldozatainak fényképeit láthattuk

A közönséget elsőként a koncert megszervezője, Pálúr János, a Fasori Zenés Esték rendezvénysorozat művészeti vezetője köszöntötte.

Somogyiné Ficsor Krisztina hirdetett igét

Igehirdetésében Somogyiné Ficsor Krisztina megnyugvást kívánt a szülőknek, hozzátartozóknak és Isten támogató, vigasztaló jelenlétére hívta fel a jelenlévők figyelmét. A koncerten Terézváros önkormányzatát Hassay Zsófia polgármester képviselte.

A koncert a Fasori Zenés Esték keretében szerveződött

Az egy éve történt, tizenhét áldozatot követelő tragédiára emlékezők január 20-án délután a Műcsarnok mellett gyűltek össze. Az elhunytakat szimbolizáló, tizenhét fehér léggömböt engedtek fel a magasba, s egy emlékkőnél gyújtottak mécseseket éppen azon a helyen, ahonnan a busz annak idején útnak indult.

 

 2018. január 21.