image

Jégkarnevál huszonötödjére

Január 16-án immár 25. alkalommal rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Terézvárosi Jelmezes Jégkarnevált.

 

 


A Városligeti Műjégpálya ezen a délutánon terézvárosi gyerekekkel telt meg, akik délután 2 és 4 között ingyenesen léphettek a jégre, kedvezményesen bérelhettek korcsolyát, ügyességi és jelmezversenyen vehettek részt, jégkorongozhattak is. Az iskolások benépesítették a jégfelületet, s a Vajdahunyad Vára nyújtotta mesébe illő „díszletek” között rótták a köröket. Még az időközben eleredő eső sem tudta kedvét szegni a lelkesen csúszkáló fiataloknak.

Jégtáncbemutatóval kezdődött az esemény

Az eseményen ott volt Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere is, aki maga is korcsolyát húzott, s kipróbálta a jeget. Megnyitóbeszédében megemlékezett a Terézváros Sportolója címmel kitüntett Rigó Imréről, aki anno megálmodója volt a városligeti jégkarneválnak. A polgármester felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy február végéig még a Hunyadi téri jégpályán is hódolhatnak a téli sport iránti szenvedélyüknek.

Tarcai Anna szólószámát is megcsodálhatta a közönség

A megnyitót követően a Beáta Korcsolyaiskola növendékei tartottak bemutatót, Tarcai Anna szólószámát is előadta nagy sikerrel. Idén sem maradt el a jelmezek bemutatója, sok ötletes álarcot, maskarát láttunk a gyerekeken.

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere is kipróbálta a jeget

A rendezvényt a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezte a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközösségének közreműködésével.

 2018. január 18.