image

Ünnep: Karácsonyi ajándékozások

Karácsony közeledtével egyre több ünnepi esemény részesei lehetnek kerületünk lakói. Simonffy Márta alpolgármester december 20-án három ilyen eseményre is ellátogatott.

 


A Derkovits Gyula Általános Iskola tornatermében délelőtt gyűltek össze a gyerekek és pedagógusok, hogy a hagyományoknak megfelelően együtt ünnepeljék meg a karácsonyt. A meghitt hangulatú rendezvényen nem csak a diákok, de tanáraik is szerepeltek. Szívhez szóló dallamokat hozott ajándékba a pedagógusok kórusa, az alsó tagozatos nebulók pedig a karácsonyi népszokásokat idézték meg az iskola tornatermében verses összeállításukkal.

A Derkovits iskola tornatermében tartották a karácsonyi ünnepséget

Ugyanezen a napon délben a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (TEGOSZ) Benczúr utcai épületében igazán különleges ebéddel várták a vendégeket. Az ünnep alkalmából a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) és a TEGOSZ munkatársai közös csapatépítő tréning keretében főztek ínycsiklandó, háromfogásos menüt. Az idősek jó étvággyal fogyasztották a zellerkrém levest, az ízletes vadas marhát és desszerként a hagyományoknak megfelelően mákosgubát.

A TEGOSZ-ban finom ebéddel várták az ellátottakat

A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Rózsa utcai telephelyén is karácsonyi ünnepséget tartottak december 20-án. Az ellátottak maguk is szerepeltek a műsorban, Xantus Barbara színművésznő pedig énekes, verses műsorát adta elő.

Simonffy Márta alpolgármester édességet és színházjegyeket ajándékozott a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában

Simonffy Márta alpolgármester a TEGOSZ és a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona elátottjainak ajándékkal is kedveskedett. Karácsonyi meglepetésként édességeket és az Operettszínházba szóló jegyeket vitt el az ünnepségekre, amit nagy örömmel fogadtak a jelenlévők.

 2017. december 21.