image

Színházi előadás terézvárosiaknak

Színházi előadással ajándékozta meg a kerületben élőket a terézvárosi önkormányzat. Az Eötvös10 zsúfolásig megtelt színháztermében a Turay Ida Színház előadásában az Egy régvolt karácsony című darab bemutatása előtt Simonffy Márta alpolgármester köszöntötte azokat a kerületben élőket, akik elfogadták az önkormányzat meghívását és az ünnepi készülődés közepette szakítottak egy kis időt lelki töltekezésre is.


Köszöntőjében Simonffy Márta az ünnep valódi jelentéséről, életünkben betöltött szerepéről beszélt. Mint mondta, szeretet, a várakozás, az eljövetel a karácsony és azt megelőző adventi időszak legszebb üzenete. A négy adventi hét rávilágít a szeretet varázserejére, arra, hogy mennyivel jobb hellyé válik a világ, ha az emberek szívét a figyelmességben, segítőkészségben, az odafordulásban mérhető szeretet hatja át. Mintahogyan arra is rámutat, hogy adni, másoknak örömöt szerezni mindennél jobb érzés.

Simonffy Márta köszöntötte a közönség soraiban ülő terézvárosiakat

Hangsúlyozta: a mostani színházi este – a Hunyadi téri koncertek, az Operaház. a Zeneakadémia előtti téren rendezett szabadtéri előadások, a más ünnephez, eseményhez kötődően az Eötvös10-ben ingyenesen látogatható műsorokkal, a közösen használt terek, épületek megújításával egyetemben – szervesen illeszkedik azoknak az örömszerző ajándékoknak a sorába, amellyel az önkormányzat igyekszik a kerületben lakók életét szebbé, tartalmasabbá, kényelmesebbé és otthonosabbá tenni.

Az alpolgármester maga és az önkormányzat nevében minden jelenlévőnek és Terézvárosban élőnek áldott szép karácsonyt és sok-sok örömöt, boldogságot kívánt. Abbéli reményének adott hangot, hogy az ünnep elmúltával, a hétköznapokra is jut majd a most megélt nemes érzésekből, az odafordulásból, emberségből.

Bencze Ilona játszotta a mindent megértő és megbocsájtó, feltétlenül szerető anya szerepét

A Turay Színház kiváló színészeinek – Bencze Ilona Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, Bregyán Péter, Benkő Péter Jászai Mari-díjas és Sövegjártó Áron – előadásában bemutatott darabban nemcsak csodálatos karácsonyi versek, melódiák hangoztak el a szemet gyönyörködtető díszletek között, hanem az élet valóban fontos kérdéseiről esett szó a karácsony kapcsán. Van-e értelme az eszeveszett rohanásnak, pótolható-e a családi együttlét helyett fontosabb dolgokra fordított idő, az emberi kapcsolatok elhanyagolásával elkövetett mulasztás, vagy mindez akkor és ott, mint lehetőség örökre elveszett.

 2017. december 20.