image

Oklevélosztás a tanfolyamzárón

Az oklevelek átadásával zárultak december 18-án az idei őszi tanfolyamok az Eötvös10-ben.

 


Papp László alpolgármester köszöntőbeszédében emlékeztetett arra, hogy két hónappal ezelőtt angol nyelvből huszonhatodszor, számítógép-felhasználási ismeretekből huszadik alkalommal indított ingyenes tanfolyamokat a terézvárosiaknak az önkormányzat.

Mára ezek a képességek elengedhetetlenek ahhoz, hogy kapcsolatba tudjunk lépni tágabb környezetünkkel. Az ismeretszerzéshez, a tömegkommunikációhoz, a közösségi média használatához szükséges a modern eszközök kezelése, az angol nyelv tudása.

Az őszi tanfolyamok záróünnepségét ezúttal is az Eötvös10-ben tartották

Most ősszel először indult – kezdő szinten – német tanfolyam az Eötvös10-ben. Ahogyan Papp László fogalmazott: „a német nyelv, a germán/német kultúra számunkra – különösen itt, Terézvárosban – klasszikusabb műveltségi elem, mint az angolszász hagyományok vagy az információs technológia ismerete".

Dr. Horváth Viktória köszönetet mondott az ingyenes tanfolyamokért

Végezetül az alpolgármester elismerését és köszönetét fejezte ki a számítástechikát oktató szakembereknek és nyelvtanároknak, s ígéretett tett arra, hogy a képzések jövőre is folytatódnak, az ehhez szükséges anyagi, infrastrukturális és humán feltételeket az önkormányzat továbbra is biztosítja.

A Szinyei gimnázium diákjai adtak műsort

Végezetül Papp László a sikeresen teljesítőknek átadta a tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket. A jelenlévők közül dr. Horváth Viktória tolmácsolta társai köszönetét az alpolgármesternek és az önkormányzat vezetésének, valamint a tanfolyamot megszervező és lebonyolító szakembereknek, oktatóknak. Mint mondta, ő maga több képzésen is részt vett, minden alkalommal élvezettel tanult, s örömmel veszi, hogy a tanfolyamok a jövőben is folytatódnak.

Az eseményt a Szinyei Merse Pál Gimnázium 9-10. évfolyamos tanulóinak verses, zenés összeállítása színesítette.2017. december 19.