image

Megjutalmazták a tűzoltókat

A hagyományoknak megfelelően az önkormányzat közbiztonsági alapítványa idén december 8-án jutalmazta meg a kerület tűzoltóit.

 


A VI. kerületi önkormányzat és a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) idén is jutalomban részesítette és megvendégelte a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrsének munkatársait.

Az eseményen Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket és rövid beszédében hangsúlyozta: az önkormányzat vezetése nagyra értékeli a tűzoltók, katasztrófavédők munkáját és ezt igyekszik kifejezni minden évben ezzel a gesztussal.

Géczi Béla tűzoltó ezredes (középen) elismerően beszélt kollégái teljesítményéről

Ugyancsak elismeréssel szólt a belvárosi őrs tevékenységéről Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője is. Mint mondta, a terézvárosi lánglovagok teljesítménye mindenképpen kimagaslónak számít, hiszen riasztásaik száma esetenként egész megyéket előz meg. Érdekes tény, hogy míg 1968-ban 688 alkalommal hívták segítségül a belvárosi tűzoltókat, addig mára ez a szám megduplázódott.

Jurás-Pálinkás Gábor százados, a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrs vezetője elmondta: a terézvárosi önkormányzat, illetve a TEKA az évenként kétszer átadott pénzjutalmon túl más módon is rendszeresen segíti munkájukat. Idén például eszközbeszerzéshez kaptak támogatást, amiből egyebek mellett az egészségmegőrzést szolgáló berendezést vettek konditermükbe, de jutott az oktatásban használatos elektronikai eszközökre és a tűzoltók konyhájában edényekre is.2017. december 09.