image

Nyílt nap: Egyéves a SportPont

Egész estés programkínálattal ünnepelte első születésnapját a Rózsa utcai SportPont december 4-én.

 


Egy esztendővel ezelőtt ünnepélyes keretek között nyitotta meg Hassay Zsófia polgármester a VI. kerület új sportközpontját a Rózsa utca 50. szám alatt. A gyönyörűen kialakított, két szintes komplexumban minden korosztály számára kínálnak különféle mozgási lehetőségeket. Ez az első pillanatoktól kezdve cél az önkormányzat 100 millió forintos beruházással létrehozott, hiánypótló intézményében. Az Eötvös10 Közössségi és Kulturális Színtér keretein belül működő SportPontot mára megismerték, megkedvelték a terézvárosiak.

A zumba a legnépszerűbb sportágak közé tartozik a SportPontban

– A kezdeti tesztüzem után egyre több vendégünk lett, egyre többen járnak vissza hozzánk. A kerület iskolásai is rendszeresen tartják nálunk testnevelés óráikat, s a fiatalabbak mellett mára már az idősebb korosztály is képviselteti magát a zumba gold óráknak köszönhetően – tudtuk meg Kőrös Anikótól, a SportPont marketing- és kommunikációs csoportvezetőjétől, aki azt is elárulta, hogy januártól már szombaton is látogatható az intézmény, egyelőre 9-13 óra között.

Szívós Zoltán vezetésével köredzéssel kezdődött a nyílt nap

– Ugyancsak jó tudni, hogy a SportPont 2018 januárjártól is változatlan árakkal várja vendégeit, terézvárosi lakosok, diákok és nyugdíjasok továbbra is kedvezményesen vehetnek részt a csoportos órákon. Folytatódik a Páros jegy akció, a Várakozz csemetédre sportosan akció, és baráti társaságok valamint céges csapatok tetszőlegesen választott időpontban jöhetnek privát edzésekre. Örömhír, hogy havi 1-1 alkalommal nevesebb edzők is felbukkannak a SportPontban: Katus Attila minden hónap első hétfőjén Body Tornát tart, minden hónap harmadik hétfőjén Stanilsava Chalova várja az érdeklődőket egy jó hangulatú és pörgős Zumba órára. Az árak ezekre az órákra változatlanok, viszont a páros jegy akció nem érvényes. Továbbra is lehet jönni személyi edzésre és egyre népszerűbbek a csapatsportok is – sorolta Kőrös Anikó.

A büfé előtt egészséges finomságokat kóstoltak a vendégek

A születésnapi nyílt napot a nagyteremben Szívós Zoltán aerobic-oktató köredzése nyitotta, majd Stanislava Chalova vezetésével Zumba Party vette kezdetét. Eközben a kisteremben a csoportos foglalkozásokból adtak 30 perces ízelítőket az oktatók. Az érdeklődők kipróbálhatták a funkcionális tréninget, az alakformáló tornát, a Pilatest és az integrál jógát is. A galérián állapotfelmérést tartottak, míg a büfénél étrendkiegészítőket kóstolhattak a vendégek.

 

*****

A törzsvendég és a „törzsoktató”

Gáspár Emilné igazi törzsvendég a SportPontban. Rendszeresen látogatja a zumba gold órákat, s azt is elárulta nekünk, miért ilyen kitartó és lelkes:

– Én már nyugdíjas vagyok, de nagyon szeretem, igénylem a mozgást, ezért borzasztóan örültem, mikor megtudtam, hogy itt a közelben megnyitott a SportPont. Én a Benczúr utcában lakom, tehát mint kerületi látogathatom az órákat. A kimondottan idősebb, nehezebben mozgó korosztálynak kifejlesztett zumba gold igazán jó elfoglaltság számomra, hetente egyszer mindig itt vagyok. Élvezem a társaságot, a jó zenét, a táncos mozgásformát. Ráadásképpen pedig hét kilót fogytam, aminek hatására megfelezhettem a vérnyomáscsökkentő gyógyszerem adagját, s ezért az orvosom is nagyon megdicsért. Szóval ki nem hagynám semmiért az órákat, örülök, hogy itt lehetek, és a jövőben is járni fogok, az biztos.

 Péch Julia, Pilates és alakformáló-torna oktató, népszerűek az órái, a kezdetektől fogva a csapat tagja:

– A nyitás óta vannak óráim a SportPontban. Jelenleg a szívemhez nagyon közel álló Pilastest és az alakformáló aerobicot tartom. A Pilatesre nők, férfiak, idősebbek és fitalabbak is járnak, ez olyan mozgásforma, amiben mindenki megtalálja a számára megfelelő elemeket és én is a csoport összetétele szerint változtathatom a nehézségi fokot. Az alakformálás már inkább a hölgyek és közülük is a fiatalabb generáció műfaja, de itt is bárkit szívesen látunk.

A SportPont adottságai igazán alkalmasak a tömegsporthoz. A nagyterem variálható, kosárlabdázni, röplabdázni, tollasozni, pingpongozni is lehet benne. Most már egyre több csoportos edzés közül válogathatnak a vendégek, a pörgősebb órák között az idősebbeknek ajánlott zumba gold is ott van. Az is fontos, hogy a személyzet, a recepciósok is nagyon kedvesek, rugalmasak, s ezt a vendégek is nagyra értékelik.

 

 

 2017. december 05.