image

Látványos show a jégpálya megnyitón

Kisebb és nagyobb gyerekek látványos show-műsorával nyitott meg december 1-jén a Hunyadi téri jégpálya, ami februárig ingyenesen fogadja a terézvárosiakat.

 


Szikrázó napsütés, ám már igazi téli hideg fogadta pénteken délben a Hunyadi térre érkezőket. A csípős idő sem szeghette kedvét a csúszkálni vágyóknak, akik hamarosan birtokba vették a kosárlabda pálya helyén kialakított korcsolyapályát.

A megnyitón Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a vendégeket

Harmadik éve, így december elején nyitja kapuit a kicsik és nagyok által egyaránt közkedvelt jégpálya, amit a terézvárosiak ingyenesen vehetnek igénybe.

Ahogyan az előző években, úgy ezúttal is Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a első korcsolyázókat, s kedves szavakkal emlékeztetett arra, hogy idén is reggeltől estig tart nyitva az este szépen kivilágított pálya.

Reggel 8-tól délig a terézvárosi intézmények gyermekcsoportjai élveznek elsőbbséget, a lakosságot délután várják. Kivételt jelentenek ez alól a hétvégék, ünnepnapok, illetve az iskolai téli szünet ideje, amikor a kerületi lakosok teljes nyitvatartási időben igénybe vehetik a korcsolyapályát. December 24-én a pálya 14 óráig, december 31-én 16 óráig, január 1-jén pedig 12 órától lesz nyitva.

Az UTE korcsolya szakosztályának tagjai tették emlékezetessé az eseményt

A 15 méter széles, 26 méter hosszúságú jégpálya közel 10 centiméter vastagságú, mesterséges temperálású, ami azt jelenti, hogy nem függ az időjárás viszontagságaitól. A jégpálya közepén Terézváros címere világít át a jégen.

A pályát teljesen ingyenesen használhatja minden VI. kerületi lakos lakcímkártyája felmutatása után, illetve a kerületben lévő intézmények tanulói diákigazolványuk, vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk felmutatása után. A műjégpálya használatára jogosultak a kerületi intézmények dolgozói és családtagjai is.

A Mikulás sem maradt ki a csúszkálásból

A sportolni, csúszkálni vágyók a helyszínen felépített faházban korcsolyát kölcsönözhetnek, éleztethetnek, az esténként szépen kivilágított pályán pedig zenei aláfestés teszi még élvezetesebbé a szabadidő eltöltését.

A korcsolyapálya ünnepélyes megnyitóján az UTE korcsolya szakosztályának tagjai a „Karácsonyi mesék” című jégtánc előadást mutatták be nagy sikert aratva, majd a jelenlévők birtokba vehették a pályát. Meglepetésvendégként megérkezett a Mikulás is, az önkormányzat munkatársai pedig forró teával és punccsal kínálták a jelenlévőket.

***

A profik is elégedettek a pályával

A műsor előtt beszélgettünk az UTE korcsolya szakosztályának tagjaival, akiknek a fellépés előtt már volt módjuk kipróbálni a terézvárosi jeget. Rádi Réka Csepke, Tomasoszki Gréta és Csomor Virág Nikolett elmondta: nagyon jó minőségű a Hunyadi téri pálya, ők is élvezettel használták.

A lányok először meglepődtek azon, hogy egy kosárlabda pályából varázsoltak itt jégpályát, ám az eredménnyel ők is nagyon elégedettek voltak. Mint mondták: nagyon jó ötletnek tartják, hogy a kerületi gyerekek bármikor ingyen csúszkálhatnak, így bizonyára sokan kedvet kapnak a korcsolyázáshoz olyanok is, akik korábban nem próbálták. 

 

 

 2017. december 01.