image

Óvodások szavaltak a Parlamentben

A magyar nyelv ünnepe kapcsán tartott eseményen november 13-án, a Parlamentben terézvárosi gyerekek is szavaltak.


A Szív utcai óvodából érkező kicsik társaikkal együtt az Országgyűlés díszlépcsőin üldögélve szavalták el Tamkó Sirató Károly, Kiss Dénes, Bella István, Fecske Csaba és Darázs Endre verseit. Nagy örömünkre és büszkeségünkre a versek címét Boros Borbála terézvárosi óvodást mondta be.

Boros Borbála terézvárosi óvodást mondta be a versek címeit

Ezt megelőzően a parlamenti ünnepi versmondó rendezvényen Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya mondott köszöntőt. Ezt követően az Arany János-emlékévre tekintettel a budapesti, központi ünnepségen Skype-on kapcsolták a nagyszalontai gyermekeket is, akik ugyancsak bekapcsolódtak a versmondásba.

Az ajándékok átadói között volt Rónaszékiné Keresztes Monika

Az idén hatodik alkalommal megtartott program résztevői ajándékokat is kaptak a szervezőktől. A verses CD-k átadói között volt Rónaszékiné Keresztes Monika, a Fidesz budapesti alelnöke, akitől a terézvárosi gyerekek is kaptak ajándékot.

Terézvárost a Szív utcai óvodások képviselték a közös versmondáson

1844. november 13-án a pozsonyi országgyűlés a magyar nyelvet hivatalos államnyelvvé nyilvánította, 2011-ben pedig egy országgyűlési határozat november 13-át a magyar nyelv napjává emelte.

Hat esztendővel ezelőtt merült fel annak gondolata, hogy ezt a napot közös szavalással ünnepeljék meg magyarországi, határon túli és a diaszpórában élő magyar anyanyelvű óvodások. 

 2017. november 13.