image

Elkezdődnek az ingyenes, őszi tanfolyamok

Papp László alpolgármester október 10-én este az Eötvös10 színháztermében megnyitotta az ingyenes lakossági tanfolyamok őszi szemeszterét. Idén októberben összesen 125-en ülnek be újra az iskolapadba.

 


Papp László Terézváros önkormányzata és Hassay Zsófia polgármester nevében köszöntötte a megjelent régi-új diákokat. Mint elmondta, örömmel tapasztalja, hogy számos ismerős arcot lát a közönség soraiban, ami azt jelenti, hogy Terézváros továbbra is jó úton jár akkor, amikor évente kétszer útjára indítja népszerű tanfolyamait. Az alpolgármester külön köszöntötte a haladó és a továbbhaladó csoportokba visszatérő, kitartó hallgatókat.Papp László alpolgármester mondott beszédet a tanfolyamnyitón


„Különös dolog a tanulás; minél tovább haladok, annál több olyan dolgot látok, aminek eddig a létezéséről sem tudtam” – idézte Papp László alpolgármester Daniel Keyes amerikai írót. Elmondta, hogy idén ősszel immár huszonhatodik alkalommal kezdődik meg a sokak által várt angol tanfolyam és huszadik alkalommal hirdették meg a számítástechnikai tanfolyamot. Ezek a számok is azt bizonyítják, hogy a terézvárosi polgárok körében nagyon népszerű a program, mind az őszi, mind a tavaszi képzésekre sokan jelentkeznek. Idén ősszel négy csoportban indul, illetve folytatódik a számítástechnikai oktatás, emellett három angol nyelvi csoport is indulásra kész.


Papp László egy figyelemre méltó újdonságról is beszámolt. A most induló őszi szemeszteren huszonhat fő részvételével megkezdődött a német nyelv térítésmentes oktatása is.


Ebben az idényben összesen 125-en döntöttek úgy, hogy beülnek újra az iskolapadba – mondta az alpolgármester.A Bajza utcai Kincseskert Óvodába járó kisgyerekek műsorát nézhette meg a közönség


„Sem az idegen nyelvek, sem az informatika tanulásához, létjogosultságához manapság már nem férhet kétség, hiszen nyelvtudás nélkül nem nyílik ki a valódi, informatikai tudás nélkül pedig a virtuális világ kapuja” – mondta az alpolgármester, majd hozzáfűzte, hogy ezek nélkül egyáltalán nem, vagy csak igen nehezen lehet boldogulni, a társadalomban pedig igen magas ezeknek az ismereteknek az értéke.


Papp László elmondta, hogy a tavaly ősszel beiratkozók 80 százaléka sikeresen elvégezte a tanfolyamot, reményét fejezte ki, hogy ez az arány a most beiratkozóknál sem lesz rosszabb.


Hiszen bármikor is kezd az ember tanulni, az mindenkor pozitív energiákat szabadít fel, fejleszti a koncentrációs készséget, a gondolkodást, tágítja a látókört és nem utolsósorban nyitottabbá teszi az embert.


Az alpolgármester végezetül jó tanulást, tudással való gyarapodást kívánt az őszi szemeszter résztvevőinek.


A megnyitó végén a Bajza utcai Kincseskert Óvodába járó kisgyerekek műsorát nézhette meg a közönség.2017. október 11.