image

Ingyenes állatkerti látogatás

Terézváros önkormányzata október 7-én ingyenes állatkerti látogatásra invitálta a kerületben élőket. A napfényes, szép őszi napon élve a lehetőséggel sok terézvárosi kereste fel a 151 esztendővel ezelőtt, példás nemzeti összefogással megépített, azóta folyamatosan szépülő, újabb és újabb izgalmas látnivalóval gazdagodó Fővárosi Állat- és Növénykertet.


A reggeli nyitást követően az érkezőket fogadó Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere elmondta: immáron negyedik alkalommal ünnepli a kerületben élőkkel közösen az önkormányzat az állatok világnapját. Mint fogalmazott, a térítésmentes látogatással azontúl, hogy egy kellemes és érdekes programmal igyekeznek örömet szerezni a kerületben élő kicsiknek és nagyoknak, az állatok, a környezet és a természet védelmének fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

Hassay Zsófia üdvözölte az állatkerti meghívást elfogadó terézvárosiakat

A polgármester arról is beszámolt, hogy a terézvárosi önkormányzat örökbe fogadta a veszélyeztetett fajok sorába tartozó, az állatkertbe tavasszal érkezett jegesmedve testvérpár egyikét, Belijt, mivel korábbi védencük, a Dalma névre keresztelt ázsiai vadkutya másik állatkertbe költözik.

 Belij lett Terézváros új örökbefogadott állata

A folyamatosan érkező terézvárosiak közül főként a gyerekek osztották meg szívesen, hogy melyik állat a kedvencük, a legtöbben a zsiráfot, az elefántot, az oroszlánt és a tigrist említették, de szép számmal akadtak olyanok is, akik a jegesmedvékre, a fókákra, a vízilovakra és a pingvinekre voltak leginkább kíváncsiak.

A belépőhöz müzliszelet és üdítő is járt

Az egész napos program sikeres lebonyolításában a terézvárosi önkormányzat számos munkatársa mellett Bundula Csaba alpolgármester és Szili Kovács Tibor képviselő is közreműködött. Az önkormányzat az ingyenes belépőn kívül egy kis elemózsiával is ellátta az állatkertbe kilátogató terézvárosiakat.

 A jácintkék ararák is megéheztek2017. október 08.